VIDEO) Pacquiao i Broner potvrđeni za siječanj, odradili prvo sučeljavanje

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 20.11.2018 10:20h Autor:

Pacquiao i Broner

Potvrđen je veliki meč bivšeg boksačkog prvaka osam različitih kategorija i bivšeg prvaka četiri različite kategorije. Manny Pacquiao i Adrien Broner boriti će se 19. siječnja u Las Vegasu.

Njih dvojica to su prezentirali medijima na press konferenciji održanoj jučer u New Yorku te su time samo potvrdili datum o kojem se već ranije nagađalo, nakon što se pojavila informacija da je upravo taj datum rezerviran za boksačku priredbu u MGM Grandu.

Strašan je ovo meč ako ćemo gledati po tome što su njih dvojica do sada napravili. Danas 39-godišnji Pacquiao (60-7-2, 39 KO) je sa svime krenuo još prije više od 20 godina, a prvu svjetsku titulu uzeo je 1998. godine. To je bila WBC titula u muha kategorija, a s vremenom je krenulo njegovo podizanje po kategorijama. IBF titulu super bantama uzeo je 2001. godine, a perolaku kategoriju pokorio je 2003. godine. Dvije godine kasnije došao je red na polu laku, a 2008. godine i na laku kategoriju. 2009. pao je poluvelter i velter, a 2010. godine i super velter kategorija, što je ujedno bilo vrijeme kada je došao do svog najvećeg zvjezdanog statusa. Od tada se zadržao većinom kombinirajući između velter i super velter kategorije te trenutno drži WBA regular titulu u velteru.

Adrien Broner je deset godina mlađi od Pacquiaoa (33-3-1, 24 KO), ali njegov rezime također je impresivan. On je krenuo s WBO titulom polu lake kategorije, koju je uzeo 2011. godine, a već godinu kasnije osvaja i svjetski naslov u lakoj. Velter je osvojio 2013. godine, a super velter 2015. godine. Ipak, zvjezdani status i nesportski način života kojeg je to stvorilo, utjecao je na pad u njegovoj karijeri te je trenutno u maloj krizi. Prošle godine je prvo dominantno poražen od Mikeya Garcie, a onda je odradio i neodlučen meč s Jessie Vargasom, za kojeg su mnogi smatrali da je taj ishod pomalo i navučen na stranu Bronera.

U svakom slučaju, ovo će biti veliki meč. Za Pacquiao prilika da se i dalje zadrži u vrhu svjetskog boksa, dok će Broner krenuti po novi svjetski naslov, ali vjerojatno i najveći skalp među svojim boksačkim pobjedama.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI