(VIDEO) Ne možeš ih raspoznati, a uskoro će harati svjetskim boksom! Upoznajte blizance Charlo!

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 16.12.2018 20:42h Autor:

Jermell i Jermall Charlo

Među nadolazećim potencijalnim superzvijezdama svjetskog boksa ističu se dva momka. Oni imaju isto prezime, ime im se razlikuje u jednom slovu, a i nisu baš jednostavni za raspoznati prostim okom. Zato što su oni blizanci Charlo, Jermall i Jermell Charlo.

Ova dva boksača rođena su 19. svibnja 1990. godine i sve što su do sada napravili u svojim boksačkim karijerama bilo je impresivno. To što je napravio koji vrlo lako je razlikovati na papiru, no čak i autor ovog teksta se vrlo često mora prisjetiti koji je Jermall, a koji je Jermell, kada govorimo o njihovim postignućima. Mogu li ih razlikovati kada ih pogledam? Teško. Ali, zato u ringu ipak imaju svaki svoje posebnosti u stilu.

Jermall je visok 183 centimetra te nastupa u srednjoj kategoriji. Do sada je u karijeri upisao 27 pobjeda u jednako toliko mečeva te je nositelj privremenog WBC pojasa prvaka svijeta. Taj isti pojas braniti će idućeg vikenda protiv Matta Korobeva. On je onaj brat koji boksa agresivnije, više ulazi u protivnika te traži završetak nokautom. Uostalom, upravo na taj način ostvario je 21 od svojih 27 pobjeda. Jako dobro kontrira te sve po svemu udara jače od svog brata.

Jermell je tri centimetra niži od brata, nastupa jednu kategoriju ispod njega te je vlasnik WBC pojasa. Kategorija je lakosrednja u kojoj je trenutno treći boksač svijeta prema Boxrecu i drugi prema The Ring časopisu. Njegov omjer je 31-0, no nije toliko ubojit kao brat. Tek 15 pobjeda ostvario je nokautom. Nije toliko agresivan niti svojim stilom traži taj jedan udarac, nego boksa puno raznovrsnije i po mnogima tehnički ljepše. I to je zapravo ono gdje ih se najviše može razlikovati.

Ono što je bitno kod ove braće je činjenica da su svakim nastupom sve bolji i ne treba čuditi kako je Eddie Hearn žestoko zagrizao da ih dovuče u svoju promotorsku kuću, odnosno da istovremeno potpišu ugovor s DAZN streaming servisom. Pregovori oko toga traju već dva mjeseca, a braća shvaćaju svoju vrijednost i ne dozvoljavaju si spuštanje cijene ispod onog što su si zacrtali. Nakon što napokon taj ugovor potpišu, odnosno nakon što jedna strana popusti, za njih bi trebala saznati i šira javnost, a ne samo pasionirani boksački fanovi, kao što je sada slučaj, unatoč njihovim uspjesima i tome što se sve više piše o njima. Posebno se piše o Jermallovom potencijalnom meču s Canelom Alvarezom, kojim bi napao njegov jutros osvojeni pojas prvaka, no za tako nešto će vjerojatno prvo morati potpisati spomenuti ugovor s DAZN-om.

Vi u međuvremenu pogledajte ova tri videa priložena u tekstu te se uvjerite koliko su braća Charlo dobri i što mogu napraviti. U svakom slučaju, imaju sve što je potrebno da bi vladali svjetskim boksom godinama ispred nas. Samo da ih još nekako uspijemo razlikovati…

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI