(VIDEO) Kontroverzna izjava – Wilder Breazealeu prijeti smrću u ringu: “Ubit ću te i još za to i zaraditi…”

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 17.05.2019 11:54h Autor:

Screenshot

Posljednje kontroverzne izjave svjetskog boksačkog prvaka u teškoj kategoriji Deonataya Wildera (40-0, 39KO’s) su izazvale velik broj negativnih reakcija i komentara sportske i borilačke javnost. Wilder je u jednom od recentnih intervjua zaprijetio ubojstvom u ringu svom protivniku Dominicu Breazealeu, s kojim će se ovog vikenda sudariti u meču za svjetsku WBC titulu.

“Ovo je jedini sport u kojem možeš ubiti čovjeka i u isto vrijeme zaraditi novac za to. Ako je tako, zašto ne iskoristiti svoje pravo?”, izjavio je emotivni Wilder, a kasnije je dodao:

“Ovaj put je na kocki njegov život, i to zaista mislim – njegov život! I dalje pokušavam na svoj profesionalni ‘score’ dodati jedno tijelo (ubojstvo op.a).”

Sukob Wildera i Breazealea traje već neko vrijeme pa nije posebno iznenađenje da je prerastao u osobni obračun s ovako kontroverznim izjavama. Wilder je novinarima dodatno objasnio svoj stav. Smatra da boks nije gospodski, nego divljački sport s čime se ne bi složila većina poklonika šakačke vještine.

“Hej, pa Dominic Breazeale je tražio ovo. Ja nisam tražio njega, on je htio meč protiv mene. Pa ako smrt dođe, dođe. Ovo je brutalan sport, ovo nije sport za gospodu. Ja čitavo vrijeme ponavljam kako ovo nije sport za gospodu. Nitko nas ne tjera da se udaramo u glavu, a svejedno to činimo”, izjavio je Wilder, a prenosi portal Boxingscene.com.

Reakcija sportske javnosti nije izostala. Mnogi poznati akteri iz svijeta borilačkog sporta su osudili prijetnje smrću jednog boksača drugome. Wilderove riječi je komentirao i sam Breazeale u razgovoru za CBS Sports.

“Radi ovoga sam jako uzrujan. Nikada ne želiš čuti da netko kaže nešto tako. Nije me briga o kojem se sportu radi, a posebno ne u boksačkom sportu u kojem zaista imaš mogućnost nekome nauditi i psihički i fizički. Mislim da on uopće ne shvaća o čemu priča. Mislim da nije svoj, ako vam to ima smisla”, izjavio je Breazeale koji u profesionalnoj karijeri ima 20 pobjeda i 1 poraz koji je stigao od Anthonya Joshue kada je prvi put pokušao stići do pojasa svjetskog prvaka.

Sukob Wildera i Breazealea datira još iz 2017. godine kada se dvojac “zakačio” na hodnicima hotela u američkoj Alabami. Neovisno o sukobu, izazivač je uvjeren kako su Wilderove izjave izašle debelo izvan okvira sportskog ponašanja i da za njih nema nikakvog opravdanja.

“I on i ja smo imali priliku nokautirati svoje protivnike do te mjere da se pitaš u sebi: ‘O bože, nadam se da će sve biti u redu s njim!’. Ali to sam samo ja i moje razmišljanje te briga o tuđem zdravlju. Radi svega ovoga Wilder će morati platiti ove subote. Ionako je trebao platiti za sve, a ovako će platiti još više. Naudit ću mu, kaznit ću ga…”

“Ne razumijem kako bilo tko u ovom trenutku može podupirati nekoga tko želi nekome drugome ugroziti zdravlje, ubiti ga ili smjestiti u komu. To jednostavno nema smisla i to nije stanje uma u kojem jedan svjetski prvak ima pravo biti”, zaključio je Breazeale.

Wilder i Breazeale će predvoditi priredbu u legendarnoj dvorani Barclays Centar u američkom Brooklynu.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI