(VIDEO) Errol Spence Jr. i Mikey Garcia spremni za do sada najveći boksački meč u 2019. godini

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 16.03.2019 16:17h Autor:

Spence vs. Garcia

Večeras nas čeka boksački spektakl najviše svjetske klase. AT&T stadion u Arlingtonu ugostit će meč za IBF prvaka velter kategorije između Errola Spencea Jr. i Mikeya Garcije. 

Bit će to treća obrana titule za Errola Spencea Jr. (24-0, 21 KO), fenomenalnog 28-godišnjeg boksača. U pitanju je borac koji impresionira svojom brzinom i mogućnošću pogađanja nevjerojatnih kombinacija. Iz tog razloga ne treba čuditi što do sada nitko nije bio niti blizu da ga ugrozi i što je posljednjih 11 pobjeda ostvario prekidom. No, Mikey Garcia jedna je druga vrsta boksača.

Iako mnogi analitičari smatraju kako si je Garcia (39-0, 30 KO) dao prevelik zalogaj, on smatra da ima sve što mu je potrebno za doći do pobjede u ovom meču. Naravno, ono što nema je upravo to što spomenuti analitičari smatraju ključnim. U pitanju je fizička veličina, budući da je ovaj 31-godišnjak većinom nastupao u kategorijama od perolake do lake. No, dao si je za zadatak doći do svjetske titule u što više divizija, a do sada ih je osvajao u perolakoj, polulakoj, lakoj i poluvelter kategoriji. Već u meču protiv Sergeya Lipinetsa za titulu poluvelter kategorije, vidjelo se da bi Garciji u višim divizijama moglo nešto nedostajati.

Velter je trenutno kvalitetnom najbolja kategorija svjetskog boksa, a teško je zaključiti je li Garcia mogao dobiti težeg protivnika za napad na titulu u njoj. Spence je sigurno najbrži boksač od sva četiri nositelja elitnih pojaseva i automatski bi time Garcia mogao ostati bez većeg dobitka na račun svoje inače najveće prednosti. U pitanju ne naravno brzina i eksplozivnost, a Garcia njeguje stari dobri “swarmerski” stil. Spence bi na to mogao odgovoriti kretanjem te korištenjem svoje prednosti u dužini ekstremiteta. Devet centimetara je prvak viši od izazivača, dok mu je doseg deset centimetara duži.

Spence je na jučerašnjem vaganju imao 66.5 kilograma, dok je Garcia bio na pola kilograma manje. Time su obojica ostali ispod granice velter kategorije, koja iznosi 66.8 kilograma.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI