(VIDEO) Errol Spence Jr. deklasirao Mikeya Garciu

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 17.03.2019 11:14h Autor:

Spence vs. Garcia

U Arlingtonu je održan boksački meč između Errola Spencea Jr. i Mikeya Garcie. Na kraju se potvrdilo ono što su mnogi analitičari smatrali da će se dogoditi. Garcia je jednostavno premal za velter kategoriju. Osim toga, Spence je potvrdio kako je vanserijski boksač čiji najbolji dani tek dolaze.

Spence je obranio titulu IBF prvaka svijeta tako što je dobio svih 12 rundi meča i to po mišljenju sva tri suca. Jednostavno je boksački deklasirao protivnika koji nije mogao odgovoriti na prednosti koje Spence ima u startu. U pitanju su fizičke predispozicije. A kad se sastanu dva fantastična boksača nevjerojatnih vještina, onda i jedan segment može biti presudan. Ovdje je ovaj bio itekako na strani Spencea.

Sjajno je Spence otvorio meč radeći direktima iz kontra garda, time ne dozvoljavajući Garciji da mu priđe. Osim što u startu ima deset centimetara prednosti u dosegu, Spence je instantno pronašao distancu, a sjajno pripremljenim kretanjem nije dozvoljavao Garciji da je skrati. To je zapravo bila situacija koja se zadržala kroz cijeli meč. Garcia je tako vrlo brzo shvatio da neće moći nadboksati Spencea te da će svoju priliku morati tražiti kroz kombinaciju kojom bi meč završio.

Brzo je tako Garcia svoju taktiku prebacio na defenzivniji pristup i čekanje kontre, što je potpuna suprotnost njegovom inače “swarmerskom” stilu boksa. Tako je Spence u svim rundama marljivo skupljao bodove, uz važnu misao kako ne smije dozvoliti primanje ozbiljnijeg udarca koji je njegov protivnik konstantno tempirao. Tempo je bio vrlo visok i Garcia je konstantno tražio “power shot” kojim će pronaći bradu IBF prvaka svijeta. Pogađao je lijepe udarce Garcia nekoliko puta po svakoj rundi, no niti jednom dovoljno snažno za ugroziti Spencea, koji je s druge strane pogađao u velikoj količini i na taj način sve više osiguravao svoju pobjedu. Čak je izgledalo kao da je Garcia, kad je vidio što se sprema, svjesno pristao biti deklasiran, sve do trenutka kad će pogoditi udarac koji će mu donijeti pobjedu. Nažalost po njega, to mu nije uspjelo, a u drugoj polovici meča je i usporio, nakon podosta velike štete koju je do tog trenutka primio.

120-108, 120-108 i 120-107 su poprilično realan ishod ovog meča, kojeg je Spence odradio pametno, ali usput dovoljno atraktivno da publika ostane zadovoljena onim prikazanim u ringu. Spence je pogodio 345 od 1,082 upućenih udaraca, dok je Garciu ostavio na 75 od 406. Što se tiče onih tzv. “power shots”, Spence je pogodio 243 uz nevjerojatnih 51% preciznosti. Garcia je tu ostao na 54. Neupitno zaslužena pobjeda Spencea čiji najbolji dani zapravo tek dolaze. Naime, tek mu je 28 godina. Nadamo se samo da se najbolji boksači veltera neće previše izbjegavati jer ta kategorija trenutno sadrži desetak boksača najviše svjetske klase.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI