(VIDEO) Crawford savladao Khana bizarnim prekidom, Britanac predao nakon ilegalnog udarca

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 21.04.2019 11:29h Autor:

Amir Khan

Terence “Bud” Crawford obranio je naslov svjetskog boksačkog prvaka velter kategorije po WBO-u. Savladao je Amira Khana prekidom u šestoj rundi, no uz bizarnu završnicu. Naime, Crawford je Khana pogodio ispod pojasa, na što je ovaj dobio vrijeme za oporaviti se, ali je na kraju odlučio predati meč.

U najvećem jučer održanom boksačkom meču, Terence Crawford (35-0, 26 KO) je potvrdio kako je klasa iznad svog izazivača, nekadašnjeg prvaka svijeta poluvelter kategorije, Amira Khana (33-5). Britanskog boksača “Bud” je savladao uvjerljivo i dominantno, no način je koji je došlo do prekida je ipak podosta bizaran.

Krenimo od početka. Već sam uvod meča donio je akciju. Crawford se postavio šampionski i odmah uspostavlja ritam koji mu odgovara. Pritisak je inače stil kakav odgovara kontrašima poput Khana, no ovog puta on nije imao odgovor na brzinu dominantnog protivnika. To je rezultiralo time da Khan već u prvoj rundi završava na podu, nakon sjajne kombinacije. Uspio se odmah ustati i nastaviti, no sve to je svakako na njemu ostavila traga. Udarac kojim je Crawford to postigao možete vidjeti ispod teksta.

 

Uspio je Khan doći sebi i vratio se u meč, no i dalje nije imao odgovora na brzinu Crawforda. Stvorio se dojam da bi Khan trebao pokušati napasti, no to nikad nije bio njegov stil. Tako se našao u situaciji gdje nema odgovara, a niti dovoljno vremena za pokušaj pronalaženja istog. Crawford je radio svoj posao pridržavajući se taktike i znajući kako će na taj način tijekom meča slomiti svog protivnika.

Do prekida je došlo u šestoj rundi, a u nju je Khan ušao već poprilično oštećen. Nastavio je Amerikanac agresivno, kretao se vrlo raznoliko, a jednako tako raznoliko je i pogađao. Ipak, u jednom trenutku dolazi do nenamjernog udarca ispod pojasa. Sudac prekida meč, šalje boksače u kuteve i daje Khanu dovoljno vremena da se oporavi. No, tu se umiješao njegov glavni trener koji sucu daje znak kako njegov boksač nije sposoban nastaviti i meč je bio gotov. Kao ishod se piše tehnički nokaut u šestoj rundi.

Crawford je tako došao do još jedne uvjerljive pobjede, no sigurno ne na način kakav je htio. Ipak, iz Khanovog tima nije bilo nikakvih prigovara. Oni su jednostavno smatrali kako za njihovog boksača više nema smisla nastavljati meč u kojem nije uspijevao biti konkurentan niti u kojem aspektu. Što se tiče Crawforda, možda je sad napokon došlo vrijeme za ugovoriti meč s nekim od preostalih nositelja titule. Errol Spence Jr. zvuči sjajno, a niti Keith Thurman ne bi bio loša opcija.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI