(VIDEO) Canelo i Rocky prošli vaganje za svoj današnji meč

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 15.12.2018 14:08h Autor:

Canelo vs. Rocky

Saul “Canelo” Alvarez danas će započeti odrađivati najskuplji ugovor u povijesti profesionalnog sporta, budući da će DAZN “ugostiti” njegov napad na WBA regular titulu srednje kategorije. Trenutni vlasnik iste i njegov protivnik je Rocky Fielding.

Canelo Alvarez (50-1-2, 34 KO) ovim mečem će debitirati na DAZN streaming platformi, s kojom je potpisao najvrjedniji ugovor u povijesti sporta, ali će isto tako debitirati i u super srednjoj kategoriji te će odmah pokušati doći do titule u svojoj trećoj različitoj kategoriji. Titulu je držao u lakosrednjoj kategoriji te je trenutno vlasnik tri titule srednje kategorije. Na ovaj korak se odlučio zbog prilike osvajanja pojasa u novoj kategoriji, iako je donedavno bio stava kako je premal i za srednju kategoriju.

Protiv sebe imati će trenutnog WBA Regular prvaka, Rocky Fieldinga (27-1, 15 KO). 31-godišnji Britanac titulu je osvojio u srpnju, nokautiravši Tyrona Zeugea u petoj rundi meča održanog u njemačkom Offenburgu. Nakon što ga je na gostujućem terenu osvojio, na gostujućem će ga i braniti, budući da se ovaj duel održava u Madison Square Gardenu. Osim toga, Fieding je veliki autsajder, unatoč tome što je deset centimetara viši od Meksikanca i što nastupa u sebi prirodnoj kategoriji.

Na jučerašnjem vaganju su obojica bili blago ispod granice kategorije, a Fielding je od Canela bio teži zanemarivih 90 grama. Ipak, da bi meč postao služben po pitanju titule, boksači se moraju izvagati još nekoliko sati prije meča. Prema WBA pravilima, niti jedan ne smije od službenog vaganja do tada vratiti više od četiri i pol kilograma. Vjerujemo da niti s tim neće biti problema i da će ova dva boksača pružiti sjajan meč.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI