(VIDEO) Breazeale skoro 15 kilograma teži od Wildera, sučeljavanje prošlo uz hladan pogled

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 18.05.2019 10:59h Autor:

Wilder vs. Breazeale

Dominic Breazeale ući će u meč protiv Deontaya Wildera s čak 15 kilograma više od “Bronze Bombera”. Razlika bi bila još veća da Wilder za ovaj meč nije nabacio čak pet kilograma više nego što je imao u meču protiv Tysona Furyja.

Dominic Breazeale (20-1, 18 KO) bio je na svojih već standardnih 115.5 kilograma, kad je stao na vagu u Brooklynu. Bilo je poznato kako će imati prednost u težini ispred Deontaya Wildera (40-0-1, 39 KO), no pitanje je bilo koliko. Na kraju će to biti gotovo 15 kilograma, budući da je WBC prvaku svijeta vaga pokazala 101.1 kg.

To je čak pet kilograma više nego što je Wilderu vaga pokazala u prosincu, prije meča protiv Tysona Furya. Zanimljivo, posljednjih sedam mečeva Wilder je svakim bio sve lakši, da bi se sad vratio na težinu s kakvom je u veljači 2017. godine boksao protiv Geralda Washingtona. Za pretpostaviti je kako vjeruje da danas neće biti ključ u brzini nego u snazi udarca kojim će pogoditi izazivača.

Očekivalo se žestoko sučeljavanje, posebno nakon posljednje Wilderove izjave, no pogled oči u oči je prošao bez incidenata. Osim toga, bilo je napeto i borci bi se vjerojatno fokusirano gledali sve dok ih se ne razdvoji. U večerašnjem meču ne znamo što možemo očekivati, ali jedno nam se ipak čini sigurno. Usluga bodovnih sudaca ne bi trebala biti potrebna.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI