Verhoeven obranio naslov nakon ozljede Zimmermana, Holzken novi izazivač u velteru (VIDEO)

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 07.02.2015 09:52h Autor:

Rico Verhoeven i Errol Zimmerman

Glory 19 završio je na način na kakav nitko ne voli. Rico Verhoeven je obranio titulu prvaka, no nakon ozljede Errola Zimmermana, koji se krivo dočekao nakon jednog udarca. Nieky Holzken je uvjerljivo osvojio turnir u velter kategoriji, a Joe Schilling je naprosto demolirao svog mladog protivnika.

Princ kickboksinga Rico Verhoeven i dalje je teškaški prvak elitne svjetske organizacije. To je ostvario pobjedom nad Errolom Zimmermanom prekidom u drugoj rundi, no nažalost taj prekid je bio uzrokovan ozljedom izazivača.

Sam meč je do tada izgledao jako dobro. Inače tehnički savršen, no i podosta defenzivnije postavljen prvak, je krenuo držati korak naprijed i ne dozvoljavati agresivnom Zimmermanu da dođe do prilike plasirati seriju, kakvom je npr. nokautirao Rica u njihovom prvom meču, 2012. godine.

Taj stil doveo je Zimmermana nekoliko puta tijekom prve runde u probleme, a prvak je još jednom dokazao da mu nedostaje jačina udarca, budući da je Zimmermana dva puta imao "na konopcima". U drugoj rundi se nastavilo na sličan način, no Zimmerman je sve više tražio priliku za silovit udarac. Pa je tako, u jednoj situaciji kad je Verhoeven završio u kutu, pokušao kružni udarac koji je prvak izbjegao, a izazivač se krivo dočekao, pao i uhvatio za koljeno.

Po grimasama na njegovom tijelu se vidjelo da je to gotovo, a nakon dolaska liječnika bilo je sigurno. Verhoeven je tad napravio veliku gestu te upravo pomogao svom protivniku da ustane, nakon čega je posjednut u svoj kut, a Rico je u govoru nakon meča izjavio kako će prvom prilikom odraditi novi meč s Zimmermanom.

A trijumfalni povratak nakon 14 mjeseci odsutnosti odradio je Nieky Holzken. Nizozemski borac, koji je već osvojio turnir na Glory 13 eventu te se nakon toga trebao boriti u Zagrebu za naslov, doslovno je rasturio svoje protivnike na turniru četvorice. U prvom meču je tehnički potpuno nadvladao Yusufa Karakayu, a onda je u finalu uslijedio domaći dečko Raymond Daniels.

Daniels je, prije toga, u polufinalnom meču još jednom oduševio svojim nožnim tehnikama. Svog je protivnika dva puta bacao u 'knockdown' kružnim udarcima u tijelo, da bi treći pogodio jetru i to je bilo gotovo.

No, u finalu je naletio na boljeg i kvalitetnijeg protivnika. Holzken je uspio skratiti distancu te time onemogućiti Danielsa na korištenje kružnih udaraca.

Tako je u prvoj rundi, nakon jednog aperkata u jetru, uslijedilo prvo brojanje, još dva smo vidjeli u drugom, a u trećoj rundi je Daniels ipak pokazao znakove života. Već nakon deset sekundi jednom udarcem u tijelo dovodi do brojanja Holzkenu, ali to je bilo sve što je napravio. Nizozemac je dočekao da se Daniels izmori te još jednom serijom udaraca u tijelo doveo meč do četvrtog brojanja, odnosno do njegovog kraja po Glory pravilima.

Holzken je tako izborio meč za prvaka u velter kategoriji protiv Josepha Valtolinija, kojeg je već savladao upravo na gore spomenutom Glory 13 turniru u Tokiju.

Joe Schilling je također imao impresivan povratak u Glory. Mladi Kanađanin Robert Thomas nije imao odgovor i Amerikanac će sad tražiti priliku za novu borbu protiv prvaka Artema Levina. Vrijedi spomenuti i pobjedu Andya Ristiea, koji je također blizu novog napada na titulu, no također se spominje i mogućnost meča s Petrosyanom.

Glory 19 – rezultati

Rico Verhoeven (c) def. Errol Zimmerman, TKO (ozljeda) – R2 2:17
Nieky Holzken def. Raymond Daniels TKO (četvrto brojanje) – R3, 1:25
Joe Schilling def. Robert Thomas, jednoglasna odluka sudaca
Cedric Smith def. James Hurley, TKO – R2, 0:56
Nieky Holzken def. Alexander Stetsurenko, jednoglasna odluka sudaca
Raymond Daniels def. Jonatan Oliveira, TKO (sudački prekid) – R2. 2:15 

Andy Ristie def. Steve Moxon TKO (sudački prekid) – R1. 2:43
Xavier Vigney def. Everett Sims, TKO – R1, 1:44
Josh Jauncey def. Max Baumert, TKO – R3, 0:37
Brian Collette def. Myron Dennis, jednoglasna odluka sudaca
Francois Ambang def. Stephen Richards, KO – R1, 2:14

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI