Veliki obrat: Fury potpisao 100 milijuna dolara vrijedan ugovor s ESPN-om koji ugrožava revanš s Wilderom!

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 19.02.2019 18:05h Autor:

Tyson Fury (Instagram)

Prije samo nekoliko dana britanski mediji su javili kako je Tyson Fury dogovorio revanš protiv Deonatayja Wildera. Otkrili su vrijeme, mjesto pa čak i novac koji će “Kralj Cigana” inkasirati za taj dvoboj.

No, današnje vijesti bacaju veliku sumnju da ćemo tako skoro gledati obračun Fury vs. Wilder II. Naime, Britanac je potpisao ugovor s promocijskom kućom “Top Rank”, što znači da će njegovi nastupi u SAD-u biti prenošeni na ESPN-u, odnosno BT Sportu u Velikoj Britaniji. Očekuje se da bi ga trebali gledati čak dva puta kako godišnje nastupa u SAD-u, a navodno je ugovor na pet borbi vrijedan oko 100 milijuna dolara.

Fury će za revanš protiv Wildera uzeti 3 puta veći honorar!

“Oduševljen sam da je promotor Frank Waren udružio snage s Top Rankom kako bi promovirali moje mečeve u Americi”, izjavio je Fury preko priopćenja za medije koje je odlaslano u utorak te je dodao:

“S ESPN-om i Top Rankom koji stoje iza mene, dvije najveće platforme na svijetu, oni su sklopili savez s najboljim teškašem na planeti!”

Iako sve ovo zvuči vrlo dobro, problem jest što sada revanš s Wilderom praktički nije moguć jer se njegovi mečevi prenose na Showtimeu. To također ugrožava i mogući budući obračun s Anthonyjem Joshuom koji ima dogovor sa streaming servisom DAZN, a Fury niti tamo ne smije nastupati nakon današnjeg potpisa.

No, Wilderov menadžer Shelly Finkel je i dalje optimističan i vjeruje da je nekakav dogovor moguć.

“Nadamo se da ćemo moći dogovoriti taj meč i da ćemo na neki način moći shvatiti kako njegov novi ugovor s ESPN-om može utjecati na sve. Voliko bih pokušati dogovoriti suradnju Showtimea i ESPN-a. Haymon želi ovaj meč, a onda moramo napraviti sve što je moguće da ga i dogovorimo”, zaključio je Finkel za ESPN.

Fury je, pak, promijenio malo priču. Nakon što je potpisao ugovor koji će mu donijeti 100 milijuna dolara.

“Deonatay Wilder, super tip, odličan momak, dobar boksač. Ali za mene je on i dalje velika ljenčina. Morao me orobiti u SAD-u kako bi izvukao neodlučen ishod. U biti mi je zeznuo profesionalni ‘score’, sada imam masnicu na njemu”, rekao je Fury o revanšu s Wilderom.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI