Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Velika reportaža: Što MMA borci s profesionalnim boksačkim iskustvom misle o meču Conora i Floyda? | Fight Site

Velika reportaža: Što MMA borci s profesionalnim boksačkim iskustvom misle o meču Conora i Floyda?

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 05.07.2017 14:31h Autor:

Floyd Mayweather Jr. & Conor McGregor

Iako je prošlo tek dva tjedna od objave konačnog dogovora oko meča između Floyda Mayweathera i Conora McGregora, ne postoji istaknutiji ili relevantniji faktor u borilačkom svijetu koji do sada nije dao svoje viđenje ovog dvoboja. Radi li se o borilačkoj blasfemiji koja će uništiti boks? Ili se radi o nečemu što će globalno pridonijeti razvitku borilačkog sporta? Ima li Conor i teoretske šanse? Može li iznenaditi Floyda?

…sve su to pitanja koja gotovo svaki dan okupiraju prostor borilačkih medija. Pitanja na koja će vam svatko dati drugačiji odgovor. Ono što morate paziti kada čitate njihove izjave i njihove teorije su motivi koji stoje iza njihovog javnog razmišljanja. Objektivnost je u ovom slučaju teško tražiti s obzirom da se ovaj dvoboj ne može usporediti s bilo čime u borilačkoj povijesti do sada. Pa je zato jako teško objektivno procijeniti kako će izgledati boksački meč McGregor vs. Mayweather i što se sve u njemu može izdogađati.

No, ako netko može barem u najmanjoj mjeri objektivno progovoriti o šansama McGregora protiv jednog od najboljih boksača u povijesti, ona su to MMA borci koji imaju iskustva u profesionalnom boksu. MMAJunkie se potrudio te je odlučio napraviti nešto opširnije istraživanje na ovu temu. Kontaktirali su redom Marcusa Davisa, UFC veterana koji ima 20 profesionalnih boksačkih mečeva, Chrisa Lytlea, još jednog UFC veterana koji je u karijeri sakupio i 15 profi boks mečeva, KJ Noonsa, profesionalnog boksača i kick boksača koji se ozbiljno okušao i u MMA borilištu, te Cuba Swansona, top UFC borca koji se u mnogo slučajeva trenirao s profesionalnim boksačima, a poznat je po boksačkim kvalitetama.

Što oni misle o ovom mega meču i ima li McGregor ikakve šanse protiv Mayweathera? Evo odgovora svakog od njih.

Marcus Davis:

“To nije isti sport. Jednom kada shvatiš da to nije isti sport, tek tada možeš prestati sebi govoriti da se radi tek o borbi kao i svakoj drugoj. Rukavice su drugačije, taktika je drugačija. Mnogo obrana koje funkcioniraju u boksu, ne možete niti uporijebiti u MMA-ju.”

“Opet s druge strane, nekada bih otišao u MMA dvoranu i ljudi koji su znali da sam boksao su htjeli navući rukavice i odraditi pravi boksački sparing sa mnom. Kada bih to učinili, ja bih upotrijebio svoje stare boksačke trikove, koristio bih boksački gard i boksačke obrane. Jednostavno bih ih uništio. Nisu me mogli niti dotaknuti jer se radi o potpuno drugoj igri. Ja sam znao kako je igrati, oni nisu.”

“Da bi ga samo dobro pogledao, morat će se jako namučiti. Čim vidi šansu za udarac, Floyd će ga primiti. Tada će postati očajan, počet će srljati jer će postati svjestan da na njega ne može niti staviti rukavicu. Tada će početi primati teže udarce i sve će biti gotovo vrlo vjerojatno do kraja šeste runde. Ako McGregor uspije preživjeti šestu rundu, to je loše za boks.”

“Ja bih mogao pogledati taj meč. Ili ću pogledati najbolje trenutke na Facebooku. Svaki meč prije ili kasnije u kraćim crtama završi na društvenim mrežama, a to će mi možda i biti dovoljno.”

Chris Lyte:

“Mislio sam da sam dobar boksač, ali definitivno nisam bio dobar boksač, a posebno ne elitni boksač. Postoji velika razlika.”

“Conor je vrlo dobar borac, možda čak i dobar udarač za MMA svijet. Ali postoji velika razlika između udaranja u boksu i udaranja u MMA-ju. Ako i kažemo da je Conor dobar boksač, što je vrlo vjerojatno pretjeran kompliment za nekoga tko nikada nije imao boksački meč, čak i tada se ne radi o vrhunskom ili elitnom boksaču. A Floyda ne uspiju dotaknuti niti vrhunski, elitni boksači.”

“Svi misle da bi Conor trebao učiniti ovaj meč prljavim, no svatko tko je probao to učiniti, nije uspio. Nakon dvije ili tri runde bi prekinuli s takvom praksom i jednostavno odustali. Nitko u povijesti nije uspio napraviti nešto više protiv njega.”

“Razlika kod Floyda je njegova tehnika. Floyd je možda sve stariji, ali on nije boksač poput Roy Jonesa koji je riskirao, koji je spuštao ruke i oslanjao se na brzinu. Floyd uvijek ruke drži visoko, njegova glava je na pravom mjesto, ramena ga štite, a osim toga vraški je brz i atletičan.”

KJ Noons:

“Ima sličnih sportova u kojima lopticu udarate reketom, a opet su jako jako različiti. U jednom koristite zglob, u drugom ga uopće ne smijete koristiti. Slična stvar je s boksom i MMA-jom.”

“Hoće li ovaj meč biti kompetitivan? Ne znam, ali će biti zabavan. Definitivno će dovući mnogo medijske pažnje. Na kraju dana, sve ovo je zabava. Ja ću je sigurno gledati.”

Cub Swanson:

“Da sam ja u meču protiv Mayweathera, zgrabio bih ga i udarao prljavim boksom koliko god bi mi sudac dopustio. Hvatao bih ga i udarao te bih pokušao usporiti ritam borbe i njegovu brzinu prije nego što bih ga krenuo gađati u glavu. Njega u boksu nećete pobijediti. On najbolje boksače svijeta činio smiješnima. Zašto onda boksati s njim?”

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI