Vasyl Lomachenko: Rigondeaux je velik borac, no ovo mi nije velika pobjeda

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 10.12.2017 14:22h Autor:

Vasyl Lomachenko

Vasyl Lomachenko prezadovoljan je svojim nastupom i pobjedom protiv Guillerma Rigondeauxa, ali je također priznao kako to ne smatra velikom pobjedom, budući da je imao startnu prednost u snazi i veličini. 

Lomachenko je u potpunosti izdominirao Kubanca, a posebno je dobro izgledao u trenucima kada je Rigondeaux bježao od njegovih napada. Kubanac bi se okrenuo, ne bi stigao niti reagirati, a “Loma” je već bio tamo. Bila je to još jedna prekrasna predstava za sve ljubitelje boksa, posebno one koji na djelu vole gledati prave tehničare. A ovakav i još k tome agresivnog stila, se već dugo nije pojavio. Nakon meče je Lomachenko rekao nešto o svom protivniku.

“On je sjajan boksač, ima sve što treba za jednog pravog šampiona. On je kralj, ali je kralj u svojoj kategoriji. Prilagodio sam se njegovom stilu, našao rješenje za prljave poteze i to je bilo to”, rekao je Ukrajinac, koji je sada na skoru 10-1 u profesionalnom boksu. Nažalost, taj jedini poraz neće moći osvetiti, budući da se boksač koji mu ga je nanio, Orlando Salido, umirovio nakon jučerašnjeg poraza.

Lomachenko je u meču imao više nego pet kilograma prednosti nad Rigondeauxom, koji od vaganja nije apsolutno ništa vratio. To je svakako djelovalo na snagu i Vasyl je toga svjestan. Zato ovoj borbi ne daje toliko značaj, odnosno pobjedu ne smatra svojim velikim postignućem.

“Ovo ne smatram svojom velikom pobjedom. Kao što sam rekao, ovo nije njegova kategorije i zbog toga ga ne mogu smatrati velikom pobjedom.”

Za Lomachenka se sada otvaraju zanimljive opcije, a idući protivnik mogao bi mu biti netko iz više kategorije, tipa također neporaženi Mikey Garcia.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI