Van Roosmalen napustio kicboxing: “Od sada sam samo MMA borac, najbolje od mene tek stiže!”

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 14.12.2018 09:55h Autor:

Robin Van Roosmalen

Jedna od najvećih Gloryjevih zvijezda i bivši prvak u dvije kategorije, Robin van Roosmalen, je odlučio u potpunosti kicboxing zamijeniti slobodnom borbom. Nizozemac je već odradio dva MMA meča u Final Fight Championshipu (FFC), a sada je njegov menadžment “Paradigm management” javno obznanio kako se više ne planira boriti u kicboxingu.

“Paradigm” predstavlja i borce poput Conora McGregora i Cris Cyborg.

29-godišnji Van Roosmalen je pobijedio u 10 od posljednjih 12 dvoboja u Gloryju, ali je nedavno poražen u obrani svog pojasa perolake kategorije. Ubrzo se stalno nastanio u SAD-u gdje se priprema za nove MMA dvoboje sa slavnim Henrijem Hooftom.  A očito je kako je gubitak Gloryjeve titule ubrzao njegovu tranziciju.

Prva dva MMA dvoboja je odradio u Final Fight Championshipu gdje je sakupio dvije uvodne pobjede. Natjecao se u perolakoj kategoriji do 66 kilograma, a prema priopćenju njegovog menadžmenta tako će biti i u budućnosti.

“Nakon deset godina na natjecanja na najvišem nivou u kicboxingu, sretan sam što mogu najaviti i službeno da od sada potpuno prelazim u slobodnu borbu”, stoji u Van Roosmalenovoj izjavi za medije te se dodaje:

“Treniram s vrhunskim borcima u Hard Knocks 365 timu i znam da već sada mogu napraviti velik rezutat u najvećim promocijama svijeta. Vrlo sam uzbuđen što ću raditi s Audijem Attarom, Timom Simpsonom i Paradigm Sports menadžmentom. Imam potpuno povjerenje u njih i u svoj tim uoči sljedećih koraka u karijeri. Hvala svim mojim fanovima, najbolje od mene tek stiže.”

U posljednje vrijeme UFC je u svoje redove doveo Israela Adesanyu i Gokhana Sakija – velike kicboxing zvijezde koje su ring zamijenile kavezom. Stiže li Van Roosmalen u UFC? Saznat ćemo vrlo brzo.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI