Vakhitov obranio Glory titulu nokaut pobjedom protiv Cavalaria, Machado idući izazivač

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 25.02.2017 15:32h Autor:

Artem Vakhitov s timom

Artem Vakhitov savladao je Saula Cavalia u njihovoj trećoj međusobnoj borbi čime je obranio titulu Glory prvaka do 95 kilograma. Borbu ranije saznao je idućeg izazivača, a to je Ariel Machado.

Vakhitov i Cavalari su se prvi puta sastali 2015. godine, kad je Cavalari slavio podijeljenom odlukom u borbi za prvog izazivačica. Brazilac je taj naslov iste godine i osvojio, no Vakhitov mu se osvetio u ožujku prošle godine, kad mu je jednoglasnom odlukom preoteo titulu. Sada su se susreli po treći puta, ali 25-godišnji Rus sada nije dozvolio da suci odlučuju o prvaku.

Nakon izjednačene prve i gotovo cijele druge runde, jedna kombinacija pola minute prije kraja šalje Cavalaria na pod. On se ustaje i uspijeva nastaviti meč nakon brojanja, ali Vakhitov je osjetio priliku, vidio da se Cavalari nije u potpunosti vratio u meč te je novom serijom prisilio suca na prekid i spas Cavalaria, koji se više nije imao snage niti braniti.

Vakhitov je tako po drugi put obranio titulu, a saznao je i tko će mu biti idući protivnik. To je Ariel Machado, koji je slavio na turniru četvorice. U prvom je meču savladao Danya Ilungu sudačkom odlukom, da bi sjajan trijumf ostvario u finalu, kad je prekidom u prvom rundi apsolvirao Zinedine Hameur-Laina.

Na uvodnim borbama smo mogli vidjeti nekoliko poznatih imena. Tako su Benjamin Adegbuyi i Anderson “Braddock” Silva odradili čak četiri runde, budući da nakon tri nije bilo pobjednika, a na kraju je trijumfirao rumunjski borac. Drugi rumunjski borac, Catalin Morosanu, također se vraća na veliku scenu nokautom, kojeg je u drugoj rundi ostvario protiv Mauricea Greena, dok je Murthel Groenhart upisao pobjedu nad Thongchai Sitsongpeenongom, bratom Glory prvaka lake kategorije, Sitthichaia.

Glory 38 – rezultati

Artem Vakhitov def. Saulo Cavalri – TKO (R2)
Ariel Machado def.Zinedine Hameur-Lain – KO (R1)
Antoine Pinto def. Richard Abraham (podijeljena odluka sudaca)

Ariel Machado def. Danyo Ilunga (sudačka odluka)
Zinedine Hameur-Lain def. Brian Collette KO (R2)

Benjamin Adegbuyi def. Anderson Silva – sudačka odluka, nakon ekstra runde
Catalin Morosanu def. Maurice Greene – KO (R2)
Murthel Groenhart def. Thongchai Sitsongpeenong – TKO (R3)
Daniel Morales def. Pawel Jedrzejczyk – jednoglasna odluka sudaca
Niclas Larsen def. Lukasz Plaweck -jednoglasna odluka sudaca)

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI