Usyk iznio lud financijski zahtjev da bi finale Svjetske serije boksao u Moskvi!

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 05.05.2018 17:09h Autor:

Usyk i Gassiev

Nakon što je zbog ozljede Oleksandra Usyka otpao prvobitno planirani datum za finalni dvoboj World Boxing Super Series turnira lakoteške kategorije, Rusi svim silama pokušavaju isti premjestiti u Moskvu. Usyk za takvu opciju ima jedan poseban financijski uvjet.

Domaćin ovog finala, u kojem će se susresti Oleksandr Usk i Murat Gassiev, trebao je biti grad Džeda u Saudijskoj Arabiji, a meč se trebao održati 11. svibnja. Ipak, Usyk se ozlijedio te novi datum još uvijek ne postoji, a više nije sigurno niti mjesto održavanja. Naime, ruski boksački savez, a neki kažu čak i uz pomoć predsjednika Vladimira Putina, svim mogućim metodama pokušava meč odvesti u Moskvu.

Spremni su Saudijcima za to čak isplatiti i određenu odštetu, sve s ciljem da Gassiev boksa u Rusiji, pošto je u pitanju meč velikog uloga. Naime, pobjednik će postati apsolutni prvak ove kategorije, odnosno postati će vlasnik sva četiri elitna svjetska pojasa. Usyk će tek tijekom ovog mjeseca početi trenirati, a mogao bi biti spreman za nastup sredinom ili krajem ljeta. Ruski potencijalni organizatori su ga čak i kontaktirali, a dobili su zanimljiv odgovor.

“Imam sretan broj, on je 17”, rekao je Usyk, nakon čega su se Rusi upitali što mu to znači, da bi on kratko odgovorio: “17 milijuna dolara.” Nakon toga se više nije pregovaralo, što bi značilo da će se s Usykom teško tako što dogovoriti. Uostalom, on je sam rekao da nema namjeru boksati u Moskvi pa je vjerojatno i ova cifra bila tu samo kao dodatni dokaz toga.

Osim toga, Ministarstvo sporta Ukrajine žestoko se protivi odlasku njihovih sportaša u Rusiju na bilo kakva sportska natjecanja. Iz Usykovog tima govore kako se meč mora održati na neutralnom terenu te da u Rusiji ne bi nikako mogli biti jednaki uvjeti, odnosno da bi se većina toga prilagođavala Gassievu. U Rusiji je ogroman interes i ovaj meč smatraju izuzetno bitnim pa im financijska strana nije bitna, ukoliko bi na kraju uspjeli dobiti apsolutnog prvaka svijeta. No, Usyk je izričito rekao da tako što neće dozvoliti pa je čak i angažirao američke odvjetnike, koji bi ga trebali zastupati u pregovorima oko novog mjesta i datuma održavanja ovog bitnog meča.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI