Usyk savladao Briedisa u izuzetno neizvjesnom meču i odlazi u finale Svjetske boksačke serije

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 28.01.2018 10:54h Autor:

Oleksandr Usyk

U sjajnom meču do sada neporaženih boksača, Oleksandr Usyk savladao je Mairisa Briedisa u Rigi te je time osigurao plasman u finale Svjetske boksačke serije.

Ukrajinski zlatni olimpijac iz 2012. godine, do meča za ujedinjenje četiri elitna pojasa došao je teže nego što su mnogi očekivali i što je njegov koeficijent na kladionici (1.10) govorio. Briedis je bio motiviran ogromnom podrškom u dvorani te se ostao na mali korak od iznenađenja i plasmana u finale Svjetske serije, koja će se održati 11. svibnja u Saudijskoj Arabiji.

Nošen glasnom publikom, Briedis je bolje otvorio meč, preuzeo je sredinu i radio je prednjim direktom te je time držao Usyka na distanci. Usyk udara Briedisa nakon gonga i tu nastaje nervoza, koja se unosi u drugu rundu i daje puno posla sucu Robertu Byrdu. Nakon gonga za kraj druge runde, oba boksača upućuju udarac i sudac ih jedva razdvaja. U trećoj rundi dolazi do sudara glavama koji otvara ranu na Usykovom čelu, dok u četvrtoj rundi Usyk podiže tempo, no dojam da je snažnije i konkretnije udarce i dalje pogađao Briedis.

U petoj rundi ipak polako dolazi do preuzimanja kontrole od strane Usyka, dok Briedisov početni nalet polako blijedi i on se pretvara u kontraša. U šestoj rundi Ukrajinac još više podiže tempo, no prima ozbiljan aperkat direktno u bradu. Na trenutak je “zaplesao”, a onda je nastavio još žešće te tako vjerojatno spasio rundu. U sedmoj rundi prvi put je Briedis u ozbiljnijim problemima, ponajviše zbog toga što se vidjelo da više ne može držati početni tempo. Osmu rundu Briedis uzima za odmor i koncentrira se na blokiranje udaraca te tako pokušava skupiti snagu za posljednje četiri runde.

Vratio se Briedis u meč u devetoj rundi, što je ponovno diglo publiku na noge, no već rundu kasnije tempo ponovno podiže Usyk te su deseta i jedanaesta runda zapravo najuvjerljivije u meču te su mu čisto pripale. Briedis u 12. rundi kreće na sve ili ništa i odrađuje možda i najbolju svoju rundu, no nedovoljno da bi na kraju došao do pobjede.

Dva su suca presudila 115-113 u korist Usyka, dok je po jednom sucu meč trebao završiti bez pobjednika, odnosno njegovo bodovanje glasilo je 114-114. Usyk tako odlazi u finale gdje ga čeka pobjednik meča koji se održava idućeg vikenda, između Murata Gassieva i Yuniera Dorticosa.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI