Usyk prozvao Tonya Bellewa, Britanac mu vrlo brzo odgovorio

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 23.07.2018 11:11h Autor:

Oleksandr Usyk

Oleksandr Usyk postao je vlasnik sva četiri pojasa lakoteške kategorije profesionalnog boksa i sada će biti zanimljivo vidjeti što mu slijedi u karijeri. On želi meč protiv Tonya Bellewa, a kako se čini, niti Britanac nema ništa protiv takvog raspleta.

Usyk je odradio fantastičan meč u finalu Svjetske serije te je u potpunosti izdominirao Murata Gassieva. Postao je vlasnik sva četiri elitna pojasa, a došao mu je i onaj peti, kojeg je dao časopis The Ring (njihov se više ne smatra petim elitnim, jer u većini kategorija prvaka trenutno niti nemaju). Nakon tako velike pobjede i skoka na apsolutni vrh, kao trenutno jedini apsolutni boksački prvak svijeta, nije moglo proći bez pitanja što je iduće.

“Sjesti ću sa svojim timom i donijeti odluku. No, čujem da je Tony Bellew izjavio kako ga zanima meč protiv osvajača Muhammad Ali trofeja. Nadam se da možemo sjesti i porazgovarati. Tony Bellew, jesi li spreman? Ukoliko se nema namjeru spuštati nazad u ovu kategoriju, otići ću ja u tešku, nema problema”, rekao je Usyk. Nije morao dugo čekati da se Bellew javi putem Twittera.

“Usyk, ja sam rođen spreman! Idemo to dogovoriti”, kratak je bio odgovor Bellewa.

Bitno je da je interes tu, ali sada slijedi onaj najteži dio. Svi znamo tko je menadžer Tonya Bellewa, odnosno da je u pitanju Eddie Hearn. To bi značilo da će se vjerojatno meč trebati organizirati u Britaniji, što Usyku neće stvarati problema, no moglo bi nešto drugo. Naravno da mislimo na onaj financijski dio, gdje je Hearn jako tvrd te je već rekao kako ne namjerava Bellewu ugovarati borbe gdje bi zaradio manje nego za meč protiv Davida Hayea. Budući da je Usyk apsolutni prvak, njegov tim će sigurno tražiti da veći dio financijskog kolača pripadne njemu i tu bi moglo doći do poteškoća. No, nadamo se kako će se iste riješiti te da ćemo do kraja godine gledati ovaj vrlo zanimljiv ogled dva sjajna boksača.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI