Usyk prezentirao dominaciju, prebio Hucka i slavio prekidom u desetoj rundi

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 10.09.2017 00:26h Autor:

Huck vs. Usyk

Oleksandr Usyk pobjednik je prvog meča “World Boxing Super Series” turnira, čime je ujedno i obranio titulu WBO prvaka lakoteške kategorije. Kroz apsolutno cijeli meč je bio puni bolji boksač od Marca Hucka te je sve završilo prekidom u desetoj rundi.

Ovaj meč je zapravo otvorio turnir osmorice boksača, na kraju kojeg će pobjednik istog biti vlasnik sva četiri elitna boksačka pojasa te će ponijeti prestižni Muhammad Ali trofej, uz financijsku nagradu od desetak milijuna dolara. Princip turnira je takav da u prvom kolu sva četiri prvaka brane pojas, a onda se u drugom krugu susreću međusobno, nakon čega će pobjednici tih mečeva odraditi finale u svibnju iduće godine.

Usyk je kao prvi nositelj turnira imao priliku birati kojeg od četiri izazivača želi za svog protivnika te je odabrao Hucka. Mnoge je to iznenadilo, budući da je odabrao bivšeg dominantnog prvaka, no ta se odluka pokazala dobrom za ukrajinskog boksača i njegov tim. Jer je sve na kraju izgledalo kao jedan lakši trening za zlatnog olimpijca iz Londona 2012. godine.

Meč je završio u desetoj rundi, kada je sudac Robert Byrd odlučio da je vidio dovoljno te je prekinuo meč tijekom jedne kanonade Usyka, na koju Huck nije imao odgovor. No, tako nešto viđeno je kroz gotovo cijeli meč. Njemačko-srpski boksač je izgledao sporo, dok je Usyk praktički plesao oko njega, cijelo ga vrijeme pogađajući čistim udarcima. Huck je svoju priliku tražio u nekom udarcu iz kontre, gdje je namjeravao iskoristiti svoju sirovu snagu, no Usyk se jednostavno predobro kretao i nije mu davao nikakve šanse da pogodi neku od svojih bombi.

Posebno je impresivna Usykova tehnika i način kretanja, ako znamo da je riječ o kategoriji do 90.7 kilograma. Ukrajinac djeluje kao netko tko bi trebao držati dominaciju, a za neki ozbiljniji iskorak u teškoj kategoriji mu nedostaje tek snaga udarca, što je zapravo jedina njegova mana. Usyk nije rođen kao nokauter, nego sve to nadoknađuje fenomenalnom tehnikom. On svoje protivnike sustavno uništava, kao što je do večeras osjetio Marco Huck.

U drugom krugu turnira, početkom iduće ili krajem ove godine, Usyk će boksati protiv prvaka po WBC verziji. To je trenutno Latvijac Mairis Briedis, a on će titulu braniti protiv Mikea Pereza, 30. rujna pred svojim navijačima u Rigi

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI