Usyk odlazi u tešku i testira se protiv bivšeg dvostrukog izazivača

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 16.02.2019 12:35h Autor:

Oleksanr Usyk

Špekulacije o odlasku Oleksandra Usyka u tešku kategorije to više nisu. Sada je sigurno kako apsolutni prvak lakoteške odlazi stepenicu gore, a već se zna i tko bi mu trebao biti prvi protivnik. Pouzdani izvori otkriju kako će se Usyk testirati protiv Aleksandra Povetkina.

Usyku je prošla godina bila nevjerojatno plodna i većina borilačkih medija i tiskovina prozvala ga je boksačem godine. Prvo je osvajanjem “World Boxing Super Seriesa” došao do sve četiri elitne titule lakoteške kategorije, a onda je te iste obranio u velikom meču protiv Tonya Bellewa. Već prije meča protiv Bellewa počelo se pričati o njegovom odlasku među teškaše, a nakon meča je to bilo gotovo sigurno. Bilo je samo pitanje kada.

Ako je vjerovati izvorima s ESPN-a, to će se dogoditi već unutar nekoliko mjeseci. Naime, Usyk je trenutno u pregovorima za meč protiv Aleksandra Povetkina, a spomenuti izvor otkriva kako sve ide u najboljem smjeru i da bi se uskoro moglo doći do dogovora. Meč bi se trebao dogoditi u Americi, gdje bi DAZN trebala biti platforma koja će imati pravo na njega. Glavni kandidat za mjesto održavanje je Chicago, a datum bi trebao biti 18. svibnja.

Prije nego je ušao u spomenuti WBSS turnir, Usyk je već dva puta boksao u Americi. U pitanju su bile njegove prve dvije obrane WBO svjetske titule, kad je ring dijelio sa svojim timskim kolegama, Vasylom Lomachenkom i Oleksandrom Gvozdykom. Povetkin u svojih 36 mečeva još uvijek nije okusio američki ring te bi mu u poznim danima karijere to trebala biti premijera.

Osim što bi to bio vrlo bitan meč za Usyka, u pitanju je zapravo duel dva izuzetno trofejna boksača. Osim što je slavio u svih 16 dosadašnjih profesionalnih mečeva, Usyk je kao amater došao do olimpijskog, svjetskog i europskog zlata. Jednako takav amaterski uspjeh ima i 39-godišnji Povetkin (34-2, 24 KO), koji je jedine profesionalne poraze doživio protiv Vladimira Klička i Anthonya Joshue. 2011. godine osvojio je WBA regular titulu i četiri je puta obranio, prije nego ju je izgubio od Klička. Kroz karijeru je osvajao još nekoliko manje važnih pojaseva velikih promocija.

Činjenica je kako je Povetkinova karijera na zalazu, no on je i dalje boksač sposoban napraviti štetu apsolutno svakom protivniku i biti će ozbiljan protivnik za Usyka. Naravno, ukoliko se meč dogovori, no sve se čini kako s tim neće biti problema.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI