Udruga liječnika u boksu se umiješala u problem veličine rukavica za May/McG meč

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 16.08.2017 11:26h Autor:

Ilustracija – Grant rukavice

Atletska Komisija države Nevade će u srijedu (danas) održati sjednicu na kojoj će se raspravljati među ostalim i o veličini rukavica na meču između Floyda Mayweathera i Conora McGregora koji je zakazan za 26. kolovoza. Podsjećamo kako je Mayweatherov tim od Komisije zatražio da se unatoč pravilu prema kojem bi se ovaj meč morao održati u rukavicama veličine 10 unci, dvoboj održi s onim manjim rukavicama – od 8 unci. Da bi se to moglo učiniti, Komisija mora donijeti posebno rješenje o kojem će se diskutirati upravo na sjednici.

Komisija Nevade glasa o manjim rukavicama u May/McG meču

No, u priču se umješala udruga liječnika koji rade u boksu (The Association of Ringside Physicians – ARP) te su od Komisije tražili da pažljivo preispitaju eventualnu takvu odluku. Potpisnik pisma koje je poslano Komisiji je predsjednik te udruge dr. Raymond Monsell.

“Ukoliko ne postoji znanstevni dokaz koji bi pokazao da bi takva promjena pridonijela dodatnoj sigurnosti boraca u dvoboju, mi vrlo snažno dajemo preporuku protiv takve promjene. Nešto tako bi bio presedan za slične zahtjeve u budućnosti”, stoji među ostalim u pismu.

Prema pravilima NAC-a, svi mečevi iznad 147 funti se moraju održavati u većim rukavicama od 10 unci. Dvoboji ispod te težine se odvijaju u manjim rukavicama od 8 unci. McGregor i Mayweather su meč dogovorili do 154 funte te je bilo jasno da prema važećim pravilima moraju nositi 10-uncne rukavice. Na koncu nije sasvim jasno zašto su uopće od Komisije zatražili promjenu, a prema svemu sudeći uz ovakvo pismo, koje je stiglo na njihovu adresu, teško je očekivati da će odgovor biti pozitivan.

“Morali bi doći pred Komisiju i objasniti zašto bi im se moralo omogućiti da u njihovom meču koriste rukavice od 8 unci. Predsjednik Komisije Anthony Marnell i ostali članovi bi morali odlučiti je li zdravlje i sigurnost boraca ugrožena time. A to su uvijek prioriteti”, objasnio je prije nekoliko dana predsjednik Atletske Komisije države Nevade Bob Bennett.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI