“U bilo kojem borilačkom sportu osim boksa, Conor bi doslovno ubio Mayweathera”

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 29.05.2017 11:26h Autor:

Conor McGregor

I dalje se čeka konačni dogovor oko boksačkog meča između Floyda Mayweathera jr-a i Conora McGregora. Iako je predsjednik UFC-a, koji u posljednje vrijeme odrađuje posao promotora tog dvoboja, nedavno ustvrdio kako ne planira previše vremena potratiti na meč, ako se dvije strane ne žele dogovoriti, konačnog dogovora i dalje nema. Barem ne s bivšim svjetskim boksčkim prvakom koji je očekivano teži orah od UFC šampiona.

U međuvremenu, dok javnost željno iščekuje kada će dogovor napokon pasti, a potpis završiti na ugovoru, borilački analitičari daju svoje analize i prognoze. Posljednji koji je prokomentirao meč u javnosti jest UFC-ov analitičar i bivši borac Dan Hardy. U razgovoru za MMAJunkie, Hardy je opisao svoja očekivanja od ovog “mega dvoboja”…

“U boksačkom meču, vjerujem da će to biti prava demonstracija defanzivnog boksa. Vidjet ćemo Mayweathera kako pleše okoliko 12 rundi i vidjet ćemo McGregora kako ga to frustrira. U bilo kojem drugom borilačkog sportu, McGregor bi ga ubio svakog dana u tjednu. No, u boksu, moramo biti svjesni da je Mayweather najbolji defanzivni boksački svih vremena”, smatra “The Outlaw”.

Iako većina fanova jedva čeka meč, oni u biti ne znaju što valja očekivati od tako nečega što bi mnogi svrstali na rub egzhibicije, a ne pravog sporta. Hardy očekuje jako malo…

“Umjesto da misli o ofenzivnog dijelu borbe, kao što bi to činila većina boraca, Mayweather studira i proučava, on vidi svoje prilike kod svog protivnika. Uvijek čeka kasnije runde kada njegovi protivnici počinju klonuti, a onda ih malo po malo razbija. McGregor je sjajan kod plasiranja svoje lijeve ruke, ako taj udarac može ranije namjestiti odličnim radom nogu. Dobar je i kod udaraca nogama. No, ukoliko se orijentira samo na tu lijevu ruku te ju bude previše ponavljao, Mayweather će biti jako težak zadatak za pogoditi, a meč će biti za sve nas vrlo frustrirajuć za gledanje”, zaključio je Hardy.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI