U Amsterdamu nasilnom smrću umro osnivač Golden Gloryja!

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 05.02.2015 17:42h Autor:

Golden Glory

Osnivač tima Golden Glory, Ron Nyqvist, je u srijedu ujutro ubijen u Amsterdamu. Nyqvist je nedavno odslužio zatvorsku kaznu od 20 godina.

Nasilje u krugovima nizozemskog organiziranog kriminala ne jenjava. Amsterdam već nekoliko tjedana potresaju mafijaški obračuni. Sad je ubijena još jedna osoba iz kick boksing svijeta. Nyqvist je pronađen mrtav u garaži u okolici Amsterdama, točnije u okrugu Osdorp.

Ron je bio poznati kick boksač koji je pomogao u izgradnji Golden Gloryja, tima čiji su članovi Semmy Schilt i Gohkan Saki, kao i MMA borac Marloes Coenen i bivši član Alistair Overeem.

Ron Nyqvist je bio član "Brabant Gang", nizozemske bande koja se bavila krijumčarenjem droge. Ron je proveo 20 godina u zatvoru zbog ubojstva dvojice članova bande.

Nyqvist je pronađen mrtav u auto garaži s pištoljem pokraj tijela, izvijestilo je nekoliko tamošnjih listova. Ženska osoba koja je bila s kick boksačem je u velikom šoku te je odvezena u bolnicu. Prema vijestima u Nizozemskoj, policija istražuje sve mogućnosti i samoubojstvo nije isključeno.

Nizozemska kick boksing scena je već nekoliko godina tijesno povezana s organiziranim kriminalom. U mafijaškim sukobima često sudjeluju osobe iz svijeta borilačkih vještina, poput MMA borca Hansa Nijmana koji je ubijen prošlog studenog, kao i Hesdy Gerges, teškaš koji je nastupao za Glory World Series te je zbog krijumčarenja droge osuđen na 54 mjeseca zatvora.

Novinar Bloody Elbowa je nedavno razgovarao s bivšim članom Golden Gloryja, Gegardom Mousasijem, koji je opisao situaciju u Nizozemskoj.

"Borcima je mnogo lakše uključiti se u organizirani kriminal zbog njihovog mentaliteta i pozadine. Ovisi o pozadini. Lakše možeš doći u kontakt s nekim tko se bavi ilegalnim aktivnostima. Borci nisu najbogatije osobe, pa ako im netko dođe i kaže da mogu zaraditi dobar novac, neki od njih će pristati na to," rekao je Mousasi.

Jaka veza između boraca i organiziranog kriminala je dovela do kritičkog pristupa od strane medija i političara. Još uvijek nije poznato da li je Nyqvist bio žrtva mafijaškog obračuna ili se pak radi o samoubojstvu.

Uskoro će biti poznato više detalja.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI