Tyson Fury:Trebalo bi legalizirati doping!

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 24.11.2015 13:11h Autor:

Tyson Fury

Sljedećeg vikenda, točnije 28. studenog, Tyson Fury u Düsseldorfu će pokušati s trona teške kategoriji skinuti Vladimira Klička u meče za  WBA (Super), IBF, WBO i IBO & The Ring naslove.

Nakon 24 pobjede u isto toliko mečeva, od čega je njih 18 ostvario prekidima, Tyson Fury je dobio priliku boriti se protiv Vladimira Klička. Uoči ovog dvoboja Fury je progovorio i o dopingu te ustvrdio da je on itekako prisutan u boksu.

"Čim vidim čovjeka mogu vam reći je li pun raznih nedozvoljenih sredstava. Boks ima veliki problem s dopingom, ali to me ne zamara jer na kraju tu se radi o pobjedi odlučnosti nad dopingom. No, ako smo u demokratskom svijetu onda bismo trebali biti otvoreni prema drukčijim mogućnostima. Zašto ne bismo dozvolili doping jer tada bi sve bilo poštenije i svi bi imali istu mogućnost. Ne možete mi reći da 99 posto sportaša koji imaju tijelo kao grčki bogovi ne uzimaju doping. Ako se netko želi napumpati s raznim nedozvoljenim sredstvima to će samo skratiti njegov život. Zar ne?! Na taj način radite pritisak na svoje srce, jetru, bubrege… Na korak ste od srčanog udara. Zato mnogo bodybuildera i dizača utega dožive srčane udare dok su mladi.", izjavio je Tyson Fury.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI