Tyson Fury: Uvijek sam znao da ću biti prvak svijeta, to mi je sudbina!

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 29.11.2015 12:54h Autor:

Tyson Fury

Novi kralj svjetskog boksa Tyson Fury sinoć je u Dusseldorfu porazio Vladimira Klička nakon 12 rundi jednoglasnom odlukom sudaca, a nakon pobjede kojom je šokirao svijet rekao je da drugačije nije moglo završiti.

"Sjajno sam boksao, ali mogu bolje od toga!", rekao je Fury nakon što je srušio dugogodišnjeg vladara i favoriziranog Klička te uzeo titule po verzijama WBA, WBO, IBF i IBO.

"Ovo nije sve što imam. To je bilo oko 60 posto mog arsenala koji ću pokazati u sljedećoj borbi. Bit će to nešto više. Nije ovo bilo veliko iznenađenje. Bilo bi tako da je pobjedio netko tko nije imao šanse. Tysonu Furyju je suđeno da bude teškaški prvak svijeta", rekao je Fury.

O mogućoj novoj borbi s Kličkom, Fury je rekao: "Ja sam borac, prihvaćam sve izazivače. Volio bih ovo ponoviti, što god se dogodilo, bit će blagoslov".

"Uvijek sam znao da ću biti prvak svijeta, to mi je sudbina. Pitajte bilo kojeg člana moje obitelji, uvijek sam znao. Moj brat i ja smo sparirali u kuhinji, bez rukavica, omotali bismo ručnike oko šaka. Znao sam da ću poraziti Vladimira, mislim da je i on to znao. Zahvalan sam mu na tome što mi je dao priliku, i ako budem upola veik prvak kao on, bit ću sretan", dodao je novi prvak.

Iako se možda čini da pretjeruje s pričom o sudbini, zanimljivo je nekoliko činjenica o njegovom životu. Fury je irskog porijekla, pripadnik manjine koju zovu "cigani". Njegov otac "Gypsy" (Cigan) John Fury je boksao bez rukavica u ilegalnim tučnjavama prije nego što je 80-ih godina prešao u profesionalni boks, a nedavno odslužio pet godina zatvora jer je izbio oko čovjeku u tučnjavi. Tysona Furyja trenira njegov stric, a još je nekoliko članova njegove obitelji u profesionalnom boksu. Ime je dobio po boksačkom prvaku Mikeu Tysonu.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI