Tyson Fury: Klička ću do meča potpuno mentalno slomiti

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 01.11.2015 18:31h Autor:

Tyson Fury

Tyson Fury nastavlja svoj mentalni rat s Vladimirom Kličkom, prije nego njih dvojica krajem mjeseca napokon uđu u ring i odrade ono što boksački fanovi s nestrpljenjem čekaju.

Još je točno četiri tjedna ostalo do te dugo očekivane subote, kad će u ring ući Vladimir Kličko i Tyson Fury. Već dugo jedan teškaški meč nije bio ovako očekivan, a njegova nulta runda je zapravo odavno započela. Njen idejni autor i scenarist je britanski izazivač, a posebno je u memoriji ostalo njegovo uprizorenje Batmana. Fury je objasnio zašto radi takve stvari.

"Vladimir Kličko je 'control freak', on mora biti onaj koji drži stvari pod kontrolom. Kad je vidio da sam došao odjeven kao Batman i kad sam radio gluposti, on nije mogao kontrolirao tu situaciju. Tj. nije sve sve vrtjelo oko njega i to ga je frustriralo. I to toliko da je to teško opisati. Mislim da je on u jako velikim mentalnim problemima što se tiče meča protiv mene", misli kako je procijenio mentalno stanje svog protivnika.

Slične stvari je radio i Shannon Briggs, no on do meča protiv Klička nije došao. Ipak, Fury misli kako on i američki veteran nemaju mjesta u istom kontekstu.

"Shannon Briggs je lažnjak i glumac. Čak bih rekao da se on i Kličko čuju telefonom te da sve dogovaraju. Sa mnom je drugačije, ja sam potpuni original, odnosno ja sam uvijek svoj. Zato je Kličku jako neugodno kad je u blizini mene. Cijela situacija sa mnom je nepredvidiva i on se ne snalazi u tome, 'control freakovi' mrze kad je nešto tako. Mislim kako je on mentalno lomljiva osoba. Imamo još dosta medijskih događanja i susreta prije nego napokon uđemo u ring. To su moje dodatne šanse da ga do meča potpuno mentalno slomim, puno više nego što je on slomljen sada", planovi su Furya.

Da nije bilo otkazivanja, njihov bi meč bio održan prošli tjedan i danas bi smo pričali o novom prvaku ili Kličkovom nastavku dominacije. Ovako ćemo morati pričekati 28. studenog, a Fury vjeruje da tad počinje nova era svjetskog boksa, odnosno barem njegove teške kategorije.

"Ja sam znao da će doći do jednog otkazivanja s njegove strane, no mislim da drugog neće biti. Vjerujem kako će se on pojaviti jer zna da si ne smije priuštiti još jedno otkazivanje. Isto tako, mislim da on vjeruje kako ćemo odraditi fenomenalan meč, jer zna da ga se ne bojim. Novac koji ću zaraditi ovim mečem nije svota koja ti promijeni život, no ukoliko ga savladam, onda se moj život mijenja. On ovu pobjedu ne želi koliko ja želim, on već ima gomilu novca i osiguran život. On je već dao sve što je mogao ovom sportu, moja misija tek počinje. Vrijeme Vladimira Klička je prošlo", mišljenje je Furya, neporaženog dvometraša, koji ima namjeru prekinuti seriju nevjerojatnog Ukrajinca.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI