Tyron Spong o povratku u Glory: Pošaljite mi ček i boriti ću se protiv Harija!

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 06.03.2018 17:37h Autor:

Tyrone Spong

Jedan od najboljih kickboksača novijeg doba, Tyron Spong, bio je u publici tijekom Glory 51 eventa, koji su predvodili Badr Hari i Hesdy Gerges. Nakon eventa je meč prokomentirao, ali i otkrio što se treba dogoditi da bi se on vratio borbama u toj promociji.

Rotterdam je ponudio jako dobar kickboxing, a ljudima iz Glorya je bilo najvažnije da se Bard Hari vratio te da je upisao pobjedu. Tako su uspjeli u naumu da najveću zvijezdu kickboxinga vrate u sport na pravi način te da imaju dobar temelj za nastaviti graditi njegovu karijeru u Gloryu. Tyron Spong je gledao taj meč te je dobio zadatak da isti prokomentira.

“Mislim kako je borba Harija i Gergesa bila vrlo zabavna za fanove. Obojica su se došli potući, no vidljivo je bilo da postoji “ring rust”. Gerges je možda bio malo previše oprezan, no to je razumljivo nakon onoga što mu se dogodilo prošli meč, odnosno načina na koji je nokautiran”, rekao je bivši It’s Showtime prvak i osvajač jakog Gloryevog slam turnira, koji u posljednje vrijeme nastupa u boksačkim mečevima, gdje je trenutno na skoru 11-0. Naravno, aludirao je na Gergesov poraz od Mladena Brestovca.

Ono o čemu se svakako govori je revanš Badra Harija i Rica Verhoevena, za koji Spong još uvijek nije siguran da je Marokanac spreman, odnosno vjeruje da mora raditi te možda čak i usputno nastupiti protiv nekog drugog borca. Naveo je ono što mu se čini najvažnijim.

“Badr mora raditi na svom kompletnom nastupu, posebno na kondiciji. Ono što on uvijek ima je snaga i njemu je dovoljan jedan udarac da završi bilo kojeg borca. Ali, Rico je sada u svom primeu i u sjajnoj formi. Biti će to teška borba za Badra Harija.”

Sponga u kickboxing meču nismo vidjeli od borbe protiv Gokhana Sakija za Gloryevog prvaka poluteške kategorije. Bilo je to u travnju 2014. godine, a u pitanju je onaj meč gdje je Spong slomio nogu, nakon što mu je Saki “checkirao” low kick. Ipak, 32-godišnji Surinamac je otkrio kako nije otpisao svoju kickboxing karijeru te da je sve moguće ukoliko dođe prava ponuda.

“Sve što moraju napraviti je poslati mi ček. Ja se borim za novac, iz toga možete sve shvatiti. Momci, potpišite ček i imate me”, odgovorio je Spong na pitanje bi li se borio protiv Harija. Inače, Spong je borac za kojeg mnogi smatraju kako bi bez problema mogao biti prvak u dvije najteže kategorije, ukoliko bi se u potpunosti posvetio kickboxingu.

Povratak Harija mogao bi pozitivno djelovati na stav borilačke publike prema kickboxingu, a tako nešto bi povećalo gledanost, čime bi se automatski stvorili temelji za dobre ugovore najvećim zvijezdama. U tom slučaju bi smo možda ponovno mogli vidjeti Sponga tamo gdje mu je zapravo i mjesto.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI