Tužna vijest: Nakon 45 godina HBO izlazi iz boksa!

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 28.09.2018 13:51h Autor:

HBO Boxing

Američki TV gigant HBO izlazi iz “boksačkog sporta”. Tako će nestati i sada već legendarni “HBO Boxing” brend koji je postojao punih 45 godina.

Ovu informaciju je otkrio ugledni New York Times koji donosi izjavu izvršnog potpredsjednika “HBO Sportsa” Petera Nelsona.

“Ovo nije subjektivna odluka. Istraživanje naše publike nam je dalo infomacije da boks više nije bitan faktor da bi se pretplatili na HBO”, stoji u Nelsonovoj izjavi.

Problem je u konkurenciji koja se pojačala, dok je u isto vrijeme HBO oslabio svoj boksački program. “Top Rank” promocijska kuća je otišla ekskluzivno na ESPN, a time su izgubili zvijezde poput Terencea Crawforda ili Vasyla Lomachenka. Osim toga i “Showtime” je znatno povećao ponudu boksa u svom programu. Tu je i novi “streaming” servis DAZN koji će također ekskluzivno nuditi neke velike boksačke mečeve. I u konačnici, revanšem u Las Vegasu Canelo Alvarez i Gennady Golovkin su postali slobodni boksači kada govorimo o njihovim TV ugovorima.

Zbrojeno, “HBO Boxing” se jednostavno više ne može nositi sa sve kvalitetnijom konkurencijom i toga su postali svjesni. Ipak, Nelson ostavlja mogućnost pojedinačnog mega eventa koji bi mogli producirati i emitirati.

“I dalje ima mnogo kvalitetnog boksa. Ali ono što nismo  vidjeli jesu neki veliki mečevi u budućnosti koji bi nas zadovoljili. Upravo radi naše povezanosti s boksom, ljudi su nas često posmatrali kao sportsku mrežu. A to nismo. Ja sam i dalje boksački fan. Ako u budućnosti bude mogućnosti za produkciju nekog mega eventa, svakako da smo zainteresirani”, zaključuje čelnik HBO Sportsa.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI