Trostruki svjetski prvak Hector Camacho teško ranjen u pucnjavi

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 21.11.2012 15:36h Autor:

Hector Camacho

50-ogodišnji bivši svjetski prvak u tri težinske kategorije Hector "Macho" Camacho teško je ranjen u pucnjavi ispred bara u Bayamonu u Portoriku. Camacho je sjedio na suvozačkom mjestu automobila, dok je čovjek do njega pogođen dva puta i ubijen.

Boksač je hitno prevežen u bolnicu, a CNN je objavio da je metak prošao kroz lijevu stranu lica i završio u desnom ramenu. Liječnici su izvijestili da je u kritičnom stanju, ali da bi trebao preživjeti. Ako i preživi mogao bi imati problema pri hodanju jer je metak slomio dva vratna kralješka.

Camacho je rođen u Bayamonu, ali je odrastao u New Yorku. Između 1983. i 1992. Camacho (79-6-3, 38 KO) je bio među najboljim boksačima svijeta. Osvajao je naslove u superperolakoj, lakoj kategoriji i poluvelteru. 

1997. nokautirao je Sugar Ray Leonarda u njegovom posljednjem povratku, a još je pobjeđivao Raya "Boom Boom" Mancinija, Vinnyja Pazienzu, Freddieja Roacha i Roberta Durana. Posljednji meč odradio je 2010., a prema riječima njegova predstavnika razmišljao je o povratku.

Nakon što je prošao vrhunac karijere Camacha su pratili problemi s drogom i alkoholom. 2007. osuđen je na sedam godina zatvora zbog provale u trgovinu s kompjuterskom opremu, a policija je pritom kod njega pronašli i ecstasy. Na kraju je odležao samo godinu dana.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI