Tony Bellew: U njegovim očima nema straha, vidio sam manijaka protiv kojeg ću odraditi meč za povijest

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 09.11.2018 18:31h Autor:

Tony Bellew

Tony Bellew kratko je najavio svoj sutrašnji meč s Oleksandrom Usykom, u kojeg će biti uperene oči svjetske borilačke javnosti. Svjestan je kakvog protivnika ima protiv sebe, ali i toga da su njih dvojica sposobni pružiti fantastičan ogled.

Nakon što je svoja posljednja dva meča, oba protiv Davida Hayea, odradio kao teškaš, Tony Bellew ponovno je u lakoteškoj kategoriji, onoj gdje je prije dvije godine držao naslov svjetskog prvaka. Tada je bio vlasnik jednog od četiri elitna svjetska pojasa, a sutra će ih pokušati ujediniti, odnosno oduzeti trenutnom vlasniku.

Odmah nakon vaganja, na kojem je imao pola kilograma više od Usyka, Bellew je rekao nešto o svojoj formi i tome kakav se sutra meč može očekivati u Manchester Areni.

“Osjećam se fantastično, ovaj debeljko je u sjajnoj formi. Skinuo sam kilograme, rekao sam vam da ću uspjeti. Spreman sam za rat i samom Usyku sam rekao da bude spreman za rat je upravo to je ono u što ulazimo. Mir ne postoji dok rat ne završi. I vjerujte mi, sutra odlazim upravo u pravi rat, to je ono što će se dogoditi. On je ovdje na potpuno novom teritoriju, a ja znam gdje sam. Prošao sam kroz sve što ova igra može ponuditi. Sutra ću to dokazati i ne mogu dočekati taj rat koji ćemo pružiti”, rekao je Bellew, uistinu spomenuvši riječ rat toliko puta.

Od strane novinara bio je upitan o tome što je vidio u očima svog protivnika kada su se sučelili. Tony nije ništa uljepšavao niti je pokušao spominjati strah svog protivnika, kao što često znaju činiti boksači, time vjerojatno hrabreći sami sebe. Tony je svjestan kakvog protivnika ima protiv sebe.

“U njegovim očima nisam vidio nikakav strah, vidio sam luđaka. Ali u jednako takvog luđaka je gledao i on. Ovo je bilo kao da se dva manijaka gledaju u ogledalo. I to je manijak protiv kojeg ću sutra odraditi jedan od najboljih mečeva u povijesti, nemojte ga propustiti. Vjerujem da on neće doći bježati i tražiti pobjedu na bodove, a ukoliko bude tako, sutra navečer ćemo udarcima jedan drugom izbiti dušu”, najavio je, a mi se nadamo kako će meč biti upravo takav.

Usyk je neporažen i veliki je favorit, no Tony Bellew u sebi ima taj jedan udarac koji može srušiti apsolutno svakog boksača na planeti. Oleksandr Usyk je toga svjestan, no neće smjeti niti u jednom trenutku izgubiti koncentraciju.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI