Terence Crawford savladao Indonga nokautom u trećoj rundi i ujedinio sve najveće titule

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 20.08.2017 11:24h Autor:

Terrence Crawford

Uvjerljivom pobjedom nad Juliusom Indongom, Terrence Crawford je preuzeo dva pojasa koja mu nedostaju i postao jedini čovjek trenutnog svjetskog boksa sa svih pet najvećih titula u svom vlasništvu.

Ingongo (22-1) je u ovaj meč ušao kao vlasnik IBF i WBA titula superlake kategorije (do 63.5 kilograma), dok su preostale tri elitne (WBC, WBO i The Ring) bile u vlasništvu “Buda” Crawforda (32-0, 23KO). Crawford je ipak bio veliki favorit, gledajući kakve je predstave imao kroz posljednje dvije godine, a to je vrlo brzo opravdao. Čak i puno brže nego mu je bilo tko predviđao.

Crawford je u meč ušao rezervirano, odnosno prilagodio se protivniku koji ne voli boksače koji će ga čekati od samog početka. Ipak, dovoljno je koristio jsvoju brzinu i tehniku za povremene ulaske te Indongu, koji je tip boksača koji voli “izgraditi” svoj napad, nije dozvoljao prostora niti vremena za išta ozbiljnije. Nakon što je Indongo prvu rundu većinom izbjegavao takav pristup, već u drugoj je primijetio da to nema smisla te je prihvatio igru koju je postavio Crawford. Odlučio ga je ozbiljnije napasti.

I to mu nikako nije išlo u prilog, jer je već u drugoj rundi došlo do prvog brojanja. Indongo je bio uzdrman jednom kombinacijom te je klonuo, a udarac u pozadinu glave dovodi do brojanja. On se ipak ustao i nastavio meč te je dočekao kraj druge runde. Ipak, ovakav tip boksa mu nikako nije odgovarao te meč nije još dugo potrajao. Sredinom treće runde je uslijedila nova serija. Crawford je lijevu u tijelo povezao s desnim aperkatom u bradu i Indongo se s bolnim grimasama našao na podu. Povratka u meč za njega nije bilo.

Crawford je tako postao trenutno jedini boksač u svijetu koji je počistio svoju kategoriju, odnosno koji drži svih pet elitnih pojaseva. Najbliži njegovom uspjehu je Andre Ward, koji drži četiri pojasa u poluteškoj kategoriji, dok je onaj preostali kod Adonisa Stevensona. U svakom slučaju, biti će zanimljivo vidjeti što je iduće za “Buda”, no Mikey Garcia svakako izgleda kao najzanimljivije ime.

Ispod teksta pogledajte knockdown iz druge runde te kombinaciju koja je završila meč u trećoj.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI