Tehnika je prevladala! Roy Jones izdominirao i prebio izgubljenog Bobbya Gunna!

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 18.02.2017 11:04h Autor:

Roy Jones Jr. vs. Bobby Gunn

Roy Jones Jr. apsolutno je dominantnom predstavom savladao Bobbya Gunna, kojem nije dao apsolutno nikakve šanse za nešto napraviti po pitanje svoje pobjede te je osvojio WBF naslov u lakoteškoj kategoriji.

Iako su njegovi najbolji dani godinama iza njega, Roy Jones Jr. je dokazao kako je njegova tehnika još uvijek na dovoljno visokoj razini za savladati boksača poput Bobbya Gunna, boksača koji nema iza sebe klasičnu boksačku školu, ali koji iza sebe ima snažnu volju i još snažniji udarac. Ipak, to mu ovog puta nije pomoglo.

U početku meča smo vidjeti oprezniju predstavu Jonesa, koji je skupljao bodove udarcima nakon kojih bi najčešće izlazio na distancu odakle mu Gunn nije mogao ništa, a znao je da niti nema dovoljnu brzinu da ju može skratiti i zaprijetiti. Tako je Jones, kako je meč dalje odmicao, izgledao sve opušteniji, a negdje oko četvrte runde dobio se dojam da je uhvatio ritam. Kada je doslovno plesati oko svog protivnika i pogađati ga, a kretanje i tehnika doslovno su izluđivali nemoćnog i izgubljenog protivnika. U sedmoj rundi Jones je Gunna imao ozbiljno uzdrmanog, no nije krenuo završiti ga, nego ga je samo bockao, vjerojatno svjestan kako nakon duljeg vremena ponovno na sebi ima svjetla reflektora i oči cijelog svijeta. Ipak, na samom početku osme runde uspio je završiti meč, odnosno Gunn više nije bio sposoban nastaviti.

Još jednom se potvrdili kako Bobby Gunn nema ono što je potrebno za savladati prave školovane boksače, a Roy Jones je među takvima jedan od najboljih. Iako je meč bio u potpunosti jednosmjeran, pravi zaljubljenici u boks mogli su uživati. Uživati u onome što je Roy Jones Jr. još uvijek spreman pružiti. Nije to onaj stari Jones, sporiji je, ali ono što je uvijek izvodio s ogromnom elegancijom, radi i dalje. Samo imate dojam da ste playback speed stavili na nekih 80 posto. Čestitamo 48-godišnjem Royu na novom pojasu u kolekciji!

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI