Svjetska boksačka super liga objavila parove novog “cruiserweight” turnira: I oni su sjajni!

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 29.08.2018 16:05h Autor:

Screenshot – Instagram

Svjetska boksačka profesionalna super liga (WBSS) je, jednoglasni su svi, ostvarila velik uspjeh u svom prvom izdanju. Na koncu je u finalnom dvoboju, koji je održan prije nekoliko tjedna, slavio Ukrajinac Oleksandr Usyk protiv Murata Gasieva.

Posljedica toga jest da Ukrajinac iz turnira izašao sa svim pojasevima svjetskog prvaka u kategoriji 90.7 kilograma koji su bili u turniru. Finalni meč je održan u Moskvi ispred 24 tisuće gledatelji, a Usyk je bio prilično uvjerljiv i siguran protiv Gasieva te je na koncu slavio jednoglasnom odlukom sudaca.

Ovih dana je najavljen novi turnir osmorice, a ponovno će se održati u “cruiserweight” kategoriji.  A od ovog tjedna su poznati sudionici i svi parovi prvog kola odnosno četvrtfinala.

Prvi nositelj je Latvijac Mairis Briedis, koji je ove sezone poražen u polufinalu od strane Usyka. Briedis je bio jako blizu iznenađenju, a tek ga je većinska odluka sudaca u meču koji se održao u siječnju dijelila od finala. S profi “scoreom” od 24-1 u novu sezonu ulazi kao prvi nositelj i prvi favorit.

Njega u prvom nastupu očekuje Nijemac armenske krvi Noel Grevor (Mikaelian) (23-1).

Ponovno ćemo gledati i sjajnog Kubanca Yuniora Dorticosa (22-1). On je također stigao do polufinala prve sezone (prvo je pobijedio Kudryashova) da bi ga tamo porazio sjajni Gasiev. U meču koji je bio izuzetno izjednačen, Gasiev je na samom kraju uspio stići do prekida te je tako nanio prvi poraz u karijeri Dorticosu.

Dorticos u četvrtfinalu novog turnira ide na Mateusza Masternaka (41-4).

U posljednja dva četvrtfinala ćemo gledati Krzysztofa Flowackog (30-1) protiv Maxima Vlasova (42-2) iz Rusije, odnosno Ruslana Fayfera (23-0) (također Rus) protiv Amerikanca Andrewa Tabitija (16-0).

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI