Svjetska boksačka serija nastavljena u Ekaterinburgu s nova dva turnirska meča

K1 / Boks 14.10.2018 23:19h Autor:

Zolani Tete i Andrew Tabiti

U ruskom Ekaterinburgu održan je drugi event druge sezone World Boxing Super Series, s dva turnirska meča. Svoje mjesto u polufinalu lakoteške kategorije osigurao je Andrew Tabiti pobjedom nad Ruslanom Fayherom, dok je polufinale bantama izborio Zolani Tete, koji je bio bolji od Mikhaila Aloyana.

Tako niti jedan od dva ruska boksača nije iskoristio priliku da na domaćem terenu izbori mjesto među četiri najbolja boksača te su obojica eliminirani iz ove sezone trenutno najjačeg te vjerojatno i najzanimljivijeg boksačkog turnirskog natjecanja na svijetu.

Glavni meč priredbe održan je u bantam kategoriji, gdje je nastupio Mikhail Aloyan, brončani olimpijac iz Londona. On je tek nedavno započeo svoju profesionalnu karijeru i puno su od njega Rusi očekivali, no čini se kako za ovaj turnir ipak još nije bio spreman. Posebno jer je protiv sebe imao Zolanija Tetea, južnoafričkog boksača u sjajnoj seriji te drugog bantamaša svijeta prema The Ring magazinu. Tete je u turnir unio WBO pojas i ovim putem ga je obranio tako što je njegova brzina jednostavno bila prevelika za tehnički sjajnog, ali za vrh profesionalnog boksa ipak još nespremnog Rusa. Sudačke kartice bila su dva puta 114-111 i jednom 114-110 u korist Tetea.

Turnir lakoteške kategorije otvoren je duelom dva do sada neporažena boksača, a ruska nada niti tu nije uspjela razveseliti navijače. Ruslan Fayher bio je bliži nego njegov kolega iz bantam kategorije, no njegov meč protiv Andrew Tabitia nije bio ni blizu neke kvalitete kakvu fanovi vole vidjeti. Bilo je tu puno hrvanja i prljavog boksa, kao i bacanja na pod. Sudac nije imao boksače pod kontrolom te se prava akcija zapravo nije uspjela razviti, a iz onoga što je viđeno je Amerikanac napravio dovoljno za naći se u polufinalu.

Svjetska serija nastavlja se već idućeg tjedna, kada će ring posjetiti američki Orlando. Tamo će Yunier Dorticos ukrstiti snage s Mateuszem Masternakom, dok će bantam dočekati već treći duel. Emmanuel Rodriguez boksati će protiv Jasona Moloneya.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI