Suspendirani svi boksački suci s Olimpijskih Igara u Rio de Janeiru

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 06.10.2016 18:22h Autor:

Sep vs. Borges

Zbog sumnjivih i po mnogima nejasnih odluka, AIBA je suspendira sve boksačke suci koji su presuđivali mečeve na boksačkom turniru Olimpijskih igara u Rio de Janeiru.

Razlog ove odluke međunarodnog boksačka saveza su mnoge čudne odluke, koji su odmah povukle veo sumnje. Hrvatska publika još uvijek pamti poraz Hrvoja Sepa od brazilskog boksača Borgesa, no najviše je odjeknula odluka iz finala teške kategorije, gdje je Evgeny Tishchenko slavio protiv Vasilya Levita. Ta je odluka zapravo bila veliki šok, a AIBA je tada reagirala tako što je veliki broj sudaca poslala kući.

Ipak, ove suspenzije su samo privremene, odnosno dane su s razlogom pokretanja istrage oko možebitnih vanjskih utjecaja. Mnogi su pričali o ruskom i kubanskom lobiju, a bilo je i nekoliko izuzetno čudnih pobjeda brazilskih boksača. No, pošto su domaćini došli do samo jedne medalje, koji je osvojio Robson Conceição u muškoj lakoj kategoriji, to nije toliko isplivalo u prvi plan. Kubanci i Kubanke su uzeli tri zlata i tri bronce, dok je Rusima pripalo po jedno zlato i srebro te tri bronce. Najuspješnija zemlja natjecatelj boksačkog turnira bio je Uzbekistan. Njihovi sportaši su uzeli tri zlata te po dvije bronce i srebra.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI