Sudačke kartice: Conor je jednoglasno uzeo prvu rundu, ostatak meča je izgubio

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 27.08.2017 14:45h Autor:

McGregor vs. Mayweather

Poznate su sudačke kartice meča Conora McGregora i Floyda Mayweathera Jr., a na njima vidimo kako su se sva tri suca složila da je Irac uzeo prvu rundu. Ipak, ostatak meča je Ircu vjerovao samo jedan sudac i to do kraja treće runde.

Bilo je za očekivati kako će McGregor agresivnije otvoriti meč te kako su njegove najveće šanse u ranijim rundama. To se posebno znalo zbog njegovog podosta velikog “weight cuta”, odnosno vraćanja velikog broja kilograma, nakon kojeg je teško kondicijski držati pravi ritam više od prvih nekoliko rundi. Tako je, barem po bodovi, pristup u prvoj rundi u putpunosti kapitalizirao, s čime su se složila sva tri suca.

Ipak, već drugu i treću rundu mu je vjerovao još samo sudac Dave Moretti, no taj isti Moretti je jedan od dvojice koji su devetu rundu dali Mayweatheru skorom 10-8. Tako je dokazano kako je Mayweather uvjerljivo vodio i prije nego što je sudac odlučio prekinuti meč u desetoj rundi.

Ipak, zanimljivo je popratiti subjektivnost portala koji u prvom planu prate MMA. Tako je po sudu onog najelitnijeg, MMAFightinga, McGregor u trenutku prekida vodio 5:4 u rundama, a tek nešto lošiji bio je po Sherdogu i Mixed Martial Artsu. Boksački mediji su ipak skloniji karticama koje su bile službene. U svakom slučaju, Floyd Mayweather Jr. je Conoru McGregoru dokazao kako on nije boksač, što ne znači da ne bi mogao postati, da se u potpunosti prebaci na njega.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI