Sudac Cortez: Mayweather nije napravio ništa ilegalno!

K1 / Boks 19.09.2011 09:36h Autor:

Joe Cortez

Floyd Mayweather Jr. je u subotu nokautirao Victora Ortiza i uzeo pojas prvaka WBC-a u velter kategoriji.

No, svjetska borilačka javnost već dva dana bruji o kontroverznom nokautu i tome je li sudac u ringu dao znak da se dvoboj nastavi ili ne. Podsjećamo, meč je prekinut nakon što je Ortiz namjerno udario glavom svog protivnika, a djelitelj pravde mu je s pravom oduzeo jedan bod. Dok se prvak ispričavao svom protivniku, ovaj ga je s dva krošea nokautirao.

Jedni su na strani Mayweathera i tvrde da borac uvijek treba držati svoj guard i paziti što se događa, drugi tvrde da je sudac Joe Cortez reagirao mlako i da nije bio dovoljno koncentriran na ono što se događa u ringu. Istina jest da svari nisu bile potpuno čiste, jer da su bile, onda niti ne bi bilo ovoliko rasprava, a nokaut ne bi bio proglašen kontroverznim.

“Vrijeme je bilo ponovno pušteno. Borac je trebao nastaviti i držati svog guard visoko. Mayweather nije napravio ništa ilegalno”, izjavio je nakon meča sudac Cortez i tako ujedno opravdao i sebe.

Činjenica ostaje da svi govore samo o ispravnosti nokauta, a nitko ne komentira kvalitetu boksa koji smo do tada gledali. Ortiz je, zaista, prema gestama suca Corteza mogao pomisliti da još uvijek nije vrijeme za nastavak.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI