Što je s revanšom protiv GGG? Canelov doping skandala ugrozio boksački meč godine!

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 06.03.2018 11:23h Autor:

Ilustracija

Je li padom na doping testu Canela Alvareza ugrožen njegov revanš protiv Gennadya Golovkina koji je trebao obilježiti 2018. godinu u svijetu boksa? Podsjećamo, dvojac bi trebao ukrstiti rukavice 6. svibnja u Las Vegasu nakon što je prvi dvoboj, koji je održan 2017. godine, završio neodlučeno.

Canelo Alvarez pao na doping testu!

U ponedjeljak je borilački svijet ostao šokiran informacijom da je Alvarez pao na nasumičnom doping testu izvan natjecanja. Njegov promotorski tim “The Golden Boy Promotions” je u priopćenju za medije otkrio da se radilo o maloj količini Clenbuterola, ali i da za to imaju objašnjenje. Oni, naime, vjeruju da je u pitanju kontaminirano meso te je to razlog zbog čega njegov pripremni kamp sele iz Meksika u SAD-a. Uz to su dodali da planiraju dokazati navedene tvrdnje, a kao dokaz u prilog nevinosti ističu i da je u pitanju bilo testiranje za koje se Canelo sam volonterski prijavio.

I zaista, u proteklih nekoliko godina javnost je svjedočila nekoliko primjera meksičkih sportaša koji su pali na istu tvar, a kasnije dokazali nevinost. Hoće li i sada biti taj slučaj? Direktor Atletske Komisije države Nevade koja će nadgledati meč s obzirom da se održava u Las Vegasu, otkriva kako će sada pokrenuti istragu koja će odgovoriti na to pitanje.

Sporni uzorak je obrađivan u laboratoriju u Salt Lake Cityu, a Bennett je potvrdio da je dobiven na volonterskoj bazi od Alvareza.

“Primili smo obrađeni nalaz od VADA-e koji se tiče gospodina Alvareza. Prema standardnom djelovanju idemo dalje s našom istragom”, izjavio je Bennett za  MMAFighting te je dodao da je u ovom trenutku preuranjeno tvrditi bilo što…

“U ovom času, ne mogu davati nikakve izjave u tom pravcu. Istraga još uvijek nije zaključena, a očito je da je tek na početku”, dodaje.

Bennett je inače bivši FBI agent koji ovakve stvari shvaća vrlo ozbiljno. Tvrdi da će njegova Komisija biti jako temeljita u istrazi te da će istražiti svaku mogućnost.

“Ne možemo uzimati ništa zdravo za gotovo. U istrazi, a ja sam u tom poslu više od 30 godina, morate biti jako objektivni. Nema sumnje da je Clenbuterol u  prošlosti pronađen u mesu u Meksiku”, jasan je Bennett koji zaključuje:

“Mislim da će naša istraga biti objektivna i sveobuhvatna. Na koncu ćemo doći do zaključka koji je temeljen na znanosti i našim istraživačkim tehnikama.”

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI