Stjepan Božić iz Beograda: Weber planira na meni stvoriti ime, no neće ići!

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 30.06.2011 10:59h Autor:

Stjepan Božić (Photo Facebook)

Božić je ekskluzivno za Fight Site otkrio kako je meč protiv Borisova otkazan, no čeka ga okršaj s Nijemcem Weberom.

Plan je bio odraditi dvoboj protiv Bugara Daniela Borisova u Beču 2. srpnja, a onda samo dva tjedna kasnije boksati protiv Henryja Webera u Muenchenu. Ipak, hrvatski profesionalac, Stjepan Božić, neće biti suočen s tako napornim rasporedom. Organizatori u Austriji su priredbu odgodili za listopad pa je i Božićev dvoboj protiv Borisova otkazan. Stjepan, koji pripreme odrađuje u Beogradu, se ne žali previše. Dva meča u dva tjedna  ionako bi možda bila previše.

“Borba protiv Webera je dio dogovora kada sam prihvatio meč protiv Arthura Abrahama u posljednji trenutak. Tada su mi obećali još jedan dvoboj. Nijemac Weber je odličan mladi borac koji za sada ima savršenih 14-0. Grade mu karijeru, pa sam ja odlična prilika da pobijedi jednog renomiranog protivnika. No, neće mu biti lako”, obećava Božić s kojim smo razgovarali između napornih treninga koje odrađuje u Beogradu…

Koliko znaš o Weberu?

“On je tipična njemačka škola boksa. Abraham je više bio udarač, ali i pomalo i lijen. Ovaj je druga priča. Konstantno radi i mnogo je aktivniji. Boksao je protiv Vasyla Kliuse prije godinu dana. Kliusa ga je gotovo nokautirao u jednom trenutku, no ovaj je ostao na nogama i na koncu slavio jednoglasnom odlukom sudaca. Pokušao sam naći dodatne informacije o Weberu, no to je sve što sam našao.”

Zagreb, Las Vegas, evo sada i Beograd. Kako se naš profesionalac uopće našao u glavnom gradu Srbije?

“Znam par boksača iz Srbije još iz dana dok sam boksao za reprezentaciju. I kasnije, kada sam boksao na Pagu u Novalji, sam upoznao nekoliko srpskih kolega. Ostao sam dobar s dečkima i dogovorio da odem sada tamo odraditi treninge i sparinge. Treniram s Nikolom Sjekločom koji je internacionalni WBC prvak i sedmi na toj ljestvici.”

Da li ti nedostaje Las Vegas i “američki život”?

“Nekada malo, na momente, no to što sam ovdje blizu moje djece mi sve to obriše u trenutku. Evo sada su mi klinci na moru, no jedva čekam ih ponovno vidjeti. Kakva Amerika, ne bih Hrvatsku mijenjao za sto Amerika.”

Znači da i nakon ovog meča ostaješ ovdje?

“Pokrećem jedan posao ovdje u Hrvatskoj zajedno s partnerima iz Amerike. Radimo nešto u Novalji i Biogradu, tako da kad završim s ovim mečem, odmah se bacam na poslovni dio. Do rujna sam sigurno u Hrvatskoj, a onda ćemo vidjeti dalje.”

Što je s revanšom protiv Arthura Abrahama? Kako sada gledaš na cijelu tu situaciju?

“Bilo je govora o tome. On je nakon naše borbe izgubio jedan meč. Ja bih naravno želio priliku za još jedan dvoboj protiv njega. Ne znam u kakvoj je fazi, ali uvijek sam slobodan za dogovor.”

Hoćeš li pratiti dvoboj Davida Hayja i Vladimira Klička?

“Naravno. Smatram da je Kličko u velikoj prednosti i da će nokautirati Hayja iako to ne vidim dvobojem desetljeća kako su ga mediji napuhali. Ukrajinac je vrlo motiviran jer mu je Haye zaista dignuo tlak. Svim onim bahatim najavama, onom neukusnom majicom…Vladimir će ga zaista pokušati ozlijediti. Osim tog velikog motiva, i kvaliteta je na strani Klička. U kutu ima i strašnog Emanuela Stewarda. On je čudo od trenera i tko njega ima uz sebe, uvijek je u prednosti.”

Kako si se snašao u Beogradu?

“Ovdje sam prije svega zbog treninga pa nisam mogao okusiti slast noćnog života, no radi se zaista o gradu koji živi 24 sata dnevno. Ima mnogo sadržaja, bandovi sviraju na svakom uglu i puno je više života nego u Zagrebu. Ljudi su puno otvoreniji, ali s druge strane i naš mentalitet ima svojih prednosti. Mnogo je toga za, ali ima i nešto protiv.”

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI