Stigli rezultati PPV prodaje: Wilder i Fury mogu biti zadovoljni!

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 07.12.2018 15:25h Autor:

Wilder vs. Fury

Stigle su prve procjene prodaje PPV prijenosa boksačkog meča između Deonatayja Wildera i Tysona Furyja, koji se održao u Los Angeles, a koji je oduševio borilačku javnost.

Ovi rezultati su bitni i radi budućih pregovora jednog i drugog boksača s Anthonyjem Joshuom i njegovim menadžmentom koji predvodi Eddie Hearn. Naime, upravo se PPV prodaja smatra najobjektivnijim pokazateljem komercijalne vrijednosti jednog boksača.

A rezultati, koje je objavio Mike Coppinger iz RING Magazina, iako nisu službeni, pokazuju da će organizatori dvoboja, kao i sami boksači, imati razloga za zadovoljstvo. Prve procjene prema Coppingeru kažu da meč prodan u više od 300 tisuća PPV-a, odnosno čak iznad 320 tisuća.

Prema podacima koje on otkriva, organizatorima je bilo bitno da probiju granicu od 250 tisuća jer je to bila točka koja je označavala početak profita. Stoga je komercijalni uspjeh ovog meča zasigurno postignut. Naime, zarada od PPV prijenosa nije jedini prihod; tu su i ulaznice, sponzori, kao i TV prava u drugim državama.

“Izvor mi kaže, iako je rano, kako je meč Wilder vs. Fury prodan u preko 300 tisuća primjeraka. Da bi zaradili morali su preskočiti 250 tisuća. Tako mi je rečeno. Ovo je velika pobjeda za showtime i PBC”, stoji u poruci Coppingera, koji se kasnije dopunio porukom da je meč prodan vrlo vjerojatno i u preko 320 tisuća.

Usporedbe radi GGG vs. Lemieux, Ward vs. Kovalev, Ward vs. Kovalev 2 ili GGG vs. Jacobs…svi ti mečevi nisu uspjeli preskočiti prodaju od 200 tisuća PPV prijenosa.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI