Srebrni olimpijac Joe Joyce na uvodnom programu Furya i Wildera, nastupa i Luis Ortiz

K1 / Boks 06.11.2018 21:50h Autor:

Joe Joyce i Tyson Fury

Uistinu sjajan program očekuje ljubitelje boksa 1. prosinca u Los Angelesu, na eventu koji predvodi spektakularni teškaški okršaj Deontaya Wildera i Tysona Furya. Samo neke imena koja vrijedi spomenuti su Joe Joyce, Luis Ortiz i Jarrett Hurd.

Kao da sam glavni meč nije dovoljno spektakularan, organizatori su se potrudili na program staviti još neke mečeve koje će svaki pravi ljubitelj boksa sa zadovoljstvom pogledati. U prvom planu se tu misli na onaj PPV program, koji će ukupno ponuditi četiri meča. Podrazumijeva se kako bi većina fanovi isti kupila samo zbog Furya i Wildera, no dobiti će još tri vrhunska meča.

Program će otvoriti novi meč srebrnog olimpijca iz Londona, Joea Joycea (6-0, 6 KO). Ovaj pulen Davida Hayea za ovaj se meč priprema zajedno s Furyem pa ne treba čuditi kako je dobio priliku okušati se na programu. Kroz dosadašnjih šest mečeva jako je dobro napredovao i Boxrec trenutno ga gleda kao 43. teškaša svijeta. Protiv sebe će imati vrlo zanimljivog protivnika, Joea Hanksa (23-2, 15KO). U pitanju je 35-godišnjak koji se prošle godine vratio nakon tri godine pauze, uvjetovane nizom od dva poraza. Po povratku je slavio u dva meča, a sada će tražiti priliku iznenaditi jednog od najvećih nadolazećih potencijala. Zanimljivo je pratiti napredak Joycea, posebno ako ga usporedimo s Filipom Hrgovićem, ali i Tonyem Yokom, koji ih je u Londonu obojicu savladao.

Svoje mjesto na programu pronašao je i posljednji protivnik Deontaya Wildera, čovjek koji ga je umalo nokautirao. Naravno, u pitanju je Luis Ortiz (29-1 25KO). Kubanac će se boriti protiv Travisa Kaufmanna (32-2, 23 KO), vrlo zanimljivog 33-godišnjaka, koji također traži iznenađenje koje će ga poslati prema svjetskom vrhu.

Meč prije onog glavnog donijeti će obranu WBA i IBF titula te IBO titule u polusrednjoj kategoriji. Njih brani Jerrett Hurd (22-0, 15 KO), a protivnik ovom 28-godišnjaku je Jason Welborn (24-6, 7 KO). Teško je zaključiti kako je ovaj britanski boksač dobio priliku, no svakako će ju u Staples Centru pokušati iskoristiti.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI