Spongov trener poručio: Tyrone će se vratiti jači nego ikad!

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 28.05.2014 09:27h Autor:

Tyrone Spong i Ghokan Saki

Tyrone Spong je u borbi za naslov Gloryjevog prvaka u poluteškoj kategoriji, održanoj u Istanbulu protiv Ghokana Sakija, doživio tešku ozljedu. Odmah je završio i na operaciji, ali oporavak se odvija iznimno dobro.

Potvrdio je to i njegov trener Henri Hooft rekavši da ozljeda nije stvorila preveliki problem i da neće utjecati na Spongovu karijeru.

"To je jednostavno bila jedna od onih stvari. Saki je blokirao koljenom i kost je pukla. To se događa u ovom sportu, vidio sam to tri ili četiri puta. Moj brat ima dvoranu u Nizozemskoj i to se dogodilo dvojici boraca. Jedan je slomio cjevanicu na dva mjesta, no vratio se i postao je šampion. Jedan je slomio patelu u koljenu i vratio se punim treninzima. Tyrone će biti u redu.", rekao je Hooft.

"Ima 28 godina, a ovo je bila njegova prva prava ozljeda. Biti će OK. To je samo slomljena kost. Takvih ozljeda imamo u kickboxingu no ako pogledate MMA oni imaju više ozljeda. Od problema s ligamentima i velik broj problema s koljenima."

Pitanje je hoće li ozljeda ostaviti traga na psihi Sponga.

"Ne vjerujem. Možete dva puta razmisliti prije nego bacite kicka, ali opet možete pomisliti i da je noga sada jača nego ikad jer ima iglu unutra. Osim toga, kad kickboksači bace udarac nogom, to je automatski. Utrenirano je u nama i to radimo bez razmišljanja. Kickovi jednostavno idu jedan za drugim. Ovdje je bila riječ o nesreći. Bacio je toliko kickova u životu i dogodilo se da je ovaj bio nesretan. Mislim da bi to bila sjajna borba da nije došlo do ozljede. No, Spong je na dobrom putu prema oporavku i vratit će se bolji nego ikad.", zaključio je Hooft.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI