Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Spong: U kickboksu nema novaca, želim se boriti s Kličkom | Fight Site

Spong: U kickboksu nema novaca, želim se boriti s Kličkom

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 20.04.2015 23:33h Autor:

Tyrone Spong

Jedan od najboljih kickboksača svijeta nije siguran hoće li se vratiti svoj matičnom sportu, budući da smatra kako ne postoji organizacija koja ga može platiti dovoljno. Namjerava pokušati vidjeti koliko može u boksu, a krajnji cilj mu je meč protiv Vladimira Klička.

Tyrone Spong se vratio borbama, ali ne u kickboks ringu. Svoj posljednji meč u matičnom sportu odradio je u travnju prošle godine, kad je slomio nogu u meču protiv Gokhana Sakija. Sad se oporavio, no umjesto povratka u Glory, on se počeo baviti boksom, gdje je u kratkom roku ostvario dvije pobjede nokautom u prvoj rundi.

"Neki misle da se nisam vratio kickboksu iz straha od ozljede, ali to nije istina. Trenutne svjetske organizacije ne mogu platiti onoliko koliko mislim da vrijedim, a ne namjeravam sam sebe podcjenjivati i boriti se za manje nego što zaslužujem. Deseterostruki sam prvak u šest različitih divizija i mislim da sam dovoljno postigao i ne želim si raditi takve stvari, zaslužujem puno više", rekao je Spong o situaciji u kojoj se nalazi kickboks.

No, kaže kako nije oduvijek bilo tako: "U prošlosti me Glory cijenio i imali smo super odnos, jer sam automatski i i ja cijenio njih. Bio sam lice organizacije i stvorio sam im ime u Americi. Radio sam ono što su tražili od mene, da bi mi, kod pregovara oko novog ugovora, ponudili puno manje nego do tada. Još uvijek govore da su najbolja organizacija na svijetu, ali nisu jer nemaju najboljeg borca svijeta na svom rosteru, a to sam ja."

Spong ima i dvije MMA borbe, koje je odradio u WSOF-u te je u obje slavio. Upitan je postoji li mogućnost dolaska u UFC. "Znate, ja sam profesionalac, ja se borim za novce. Upoznao sam Danu Whitea i dobar je tip. On misli za mene da sam malo lud, a isto to mislim ja za njega, jer mi ne želi dati da se borim. Ja sam trenutno jedno od najvećih imena borilačkog sporta i mislim da mogu ljudima ponuditi ono što žele vidjeti. I ovim putem mu želim poručiti, neka mi da priliku samo jednu borbu i vidjet će što mogu", zainteresiran je za dolazak u oktogon.

No, trenutno je u pripremi za svoju treći boksački meč. Još ne zna protivnika, no ako se njega pita koga želi, odgovor je vrlo jasan: "Želim meč protiv Vladimira Klička, zašto ne? Bez brige, dolazim po njega."

Zanimljiva je persona taj Tyrone Spong, a iskreno ne znamo gdje bi smo ga više željeli gledati. Zapravo može svo troje, samo neka se on bori.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI