Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Spong: Hari i Saki ne znaju što pričaju kada govore o boksu (VIDEO) | Fight Site

Spong: Hari i Saki ne znaju što pričaju kada govore o boksu (VIDEO)

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 11.10.2011 09:55h Autor:

Tyrone Spong

Od kada je stigao u SAD, Tyron Spong je vrlo često u borilačkim medijima. Posljednjih mjeseci trenira s Rashadom Evansom, a i sam se priprema za svoj MMA debi. No, prije toga ga čeka nastup na K-1 Grand Prixu u Kini koji još uvijek nije potpuno siguran.

“Posljednjih nekoliko godina UFC raste i MMA preuzima primat. Japan je više orijentiran na kick boks i K-1. Japanski fanovi su ludi, ne možeš poželjeti bolje. Nekada ne mogu hodati normalno po ulici. Obje stvari su u biti sjajne, ali različite”, objašnjava Spong i dodaje da je njegov nastup na K-1 Gran Prixu Final 16 nesiguran.

“Ništa još uvijek nije sigurno. K-1 mora platiti meni i ostalim borcima. Ako se to ne dogodi, nećemo se boriti. I dalje nisam dobio novac.”

“Odvjetnici se bave naplatom. To je njihova stvar. Na meni je da se pripremim i da odradim što bolji meč. Sve ostale stvari ostavljam menadžmentu.”

Dvoboj protiv Melvina Manhoefa na It’s Showtime priredbi u siječnju je, pak, gotova stvar…

“Mislim da se radi o sjajnoj borbi za publiku. Ne vidim ga kao jako pametnog borca, no i dalje je velika prijetnja. Eksplozivan je i opasan, a ima i dosta iskustva. Ipak, i ja sam iskusan. Ako sve prođe kako sam zamislio, mislim da ću ovaj dvoboj dobiti relativno lagano.”

Mnogo poznatih K-1 boraca odlazi iz ovog sporta. Najprije Mirko, zatim Overeem, a evo sada i Hari te Saki. Hoće li se takve stvari događati i u budućnosti?

“Mislim da je to realan scenarij. Pokušat će s boksom ili MMA-jom. I Saki i Hari su vrlo talentirani, no nije realno ovo što govore da će izazvati top svjetske boksače jer nikada nisu imali iskustvo spariranja protiv njih. Ja jesam. Radio sam s Floydom Mayweatherom Jr. i Bernardom Hopkinsom. Znam o čemu pričam kada govorim o boksu. To je njihov izbor i želim im sve najbolje. Ja sam talentiran i mogu sve što zamislim, neovisno o tome je li to boks ili MMA. Probao sam i uspio oboje. Imam vještinu, znanje i brzo učim. Mogu govoriti za sebe, ne za njih”, objašnjava.

Kada je na rasporedu njegov MMA debi?

“Pokušavam dogovoriti nešto s nekom velikom MMA promocijom. Već traju neki pregovori. Ne mogu još uvijek govoriti o tome. Spremam se i uživam u treninzima. Radim s Muhamedom Lawallom. On me doveo u Ameriku i sada treniram s Rashadom Evansom. Postali smo prijatelji, doselio sam se Floridu i ovdje živim.”

U SAD je najprije došao kao sparing partner, a sada se potpuno preselio. S njim su došli i njegovi psi Pitbull terijeri…

“Sve se preselilo u SAD. Uključujući i moje pse. Volim tu vrstu jer ima sjajan temperament i osobnost. Ljudi ih se boje zbog izgleda, no zapravo su dragi i vrlo inteligenti. Malo se uspoređujem s Pitbullom. Nisam prijatelj sa svakim, no ako sam tvoj, budi siguran da ću umrijeti za tebe. I ja izgledam opasno; tetoviran sam, no zapravo sam vrlo normalna i draga osoba. To je poveznica s psima. Naviknuo sam na njih i odrastao sam s psima.”

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI