Spence razvalio Brookovo oko i osvojio IBF-ov pojas (VIDEO)

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 28.05.2017 02:30h Autor:

Screenshot

Na stadionu Sheffield Uniteda održan je boksački spektakl i borba za IBF-ov pojas prvak u velter kategoriji.

Američki boksač Errol Spence Jr osvojio je naslov pobjedom protiv Britanca Kella Brooka nakon što je sudac prekinuo borbu u 11. rundi.

Brook je sredinom borbe zadobio tešku ozljedu lijevog oka što mu je otežalo ostatak borbe. Prije samo osam mjeseci operirao je frakturu na desnoj strani lica. Englez se pred svojih 27 000 navijača dobro držao u prvih 6-7 rundi, ali od osme je Spence preuzeo inicijativu i preciznim udarcima stvarao Brooku velike probleme. Do devete runde Brook je jedva vidio kroz deformirano lijevo oko, a u desetoj ga je Spence srušio lijepom serijom udaraca. Brook se vratio na noge i pritisnuo Spencea, koji je uzvratio u 11. rundi i još jednom srušio protivnika. Brook se podigao kad je sudac Howard Foster izbrojao do devet, ali ipak je prekinuo borbu zbog njegovog oka.

Nezadovoljni navijači izviždali su odluku i pobjednika.

Eddie Hearn, Brookov promotor, rekao je nakon borbe da je zabrinut za svog boksača koji bi mogao na novu operaciju zbog ozljede drugog oka.

“Nisam mogao vidjeti ništa na to oko, morao sam stati. Mislim da sam bio kompetitivan, dobio je par rundi, ja sam dobio par. Bio sam u borbi. Tužan sam što sam izgubio pojas pred svojim fanovima”, rekao je Brook nakon poraza.

“Svaka čast Kellu i fanovima”, rekao je Spence nakon pobjede: “Pravi šampion se ide boriti bilo gdje. On se borio u SAD-u, pa sam ja došao ovdje. Nisam se osjećao najbolje, ali pravi šampioni i takvi pobjeđuju. Brookk je bio umoran, ali nastavio je udarati. Moj cilj je sada ujediniti svjetske titule”.

 

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI