Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Sparing partner: Wilder udara šest puta jače od Joshue, četiri puta jače od Vitalija Klička… | Fight Site

Sparing partner: Wilder udara šest puta jače od Joshue, četiri puta jače od Vitalija Klička…

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 03.09.2018 13:22h Autor:

Joshua i Wilder (Instagram)

Umirovljeni boksački teškaš Richard Towers je proteklih godina odrdio stotine sparinga praktički sa svim eminentnim boksačima na vrhu svjetske scene.

Bilo je tu boksačkih šampiona svih vrsta, ali i onih najuglednijih poput Deonatayja Wildera, Antonyja Joshue ili Vladimira Klička.

Stoga nije teško zaključiti zašto je Towers toliko interesantan sugovornik, ako želite s nekime popričati o vrhuskom boksu. U posljednjem intervjuu je progovorio i o snazi udarca koja je različita od boksača do boksača.

Ipak jednog je istaknuo “kao daleko najjačeg  udarača od svih ostalih teškaša s kojima se susreo posljednjih godina”. Radi se o aktualnom WBC-ovom svjetskom prvaku Deonatayju Wilderu.

Tvrdi da Amerikanac udara mnogo jače i od Anthonyja Joshue i od Vladimira i Vitalija Klička, ali i od njegovog mogućeg protivnika Tysona Furyja.

Nakon što je sparirao sa svim ovim slavnim boksačima Towers može donijeti sud.

“Sparirao sam praktički sa svakim teškašem kojeg možete u ovom trenutku zamisliti. Osim s Josephom Parkerom. I kada govorimo o snazi, Deonatay Wilder je u posebnoj kategoriji”, objasnio je Towers u intervjuu za “The Sun” te je dodao:

“Možete to ovako objasniti. Udara četiri puta  jače od Vitalija Klička, udara pet puta jače od Vladimira Klička, udara šest puta jače od Anthonyja Joshue i udara osam puta jače od Tysona Furyja.”

Stoga Towers smatra da Fury ispred sebe ima velik rizik…

“Sparirao sam s Furyjem prije dvije godine i bio je sjajan tada. Ali moram biti iskren… mislim da je ovo pogrešna borba u ovom trenutku za njega. Stvarno jest. Tyson se tek vratio na scenu, a iako se radi o sjajnom boksaču, ovo nije idealan trenutak za takav meč. Bit će u redu protiv lakih protivnika, ali da bi uspio pobjeći 12 rundi Wilderu, to je druga priča. To nije tako lagano”, zaključuje Towers.

U posljednjem dvoboju Fury je prije nekoliko dana svladao Francesca Pianetu. Vjeruje se da bi se krajem godine trebao sučeliti s Deonatayjem Wilderom.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI