SP boks: Tishchenko prvak u teškoj, Conlan prvi Irac s naslovom svjetskog prvaka!

K1 / Boks 15.10.2015 10:29h Autor:

Michael Conlan

Svjetsko boksačko prvenstvo u Dohi polako ulazi u završnicu. Nakon prvog finalnog dan poznata su imena svjetskih amaterskih prvaka u polumuha, bantam, poluvelter, srednjoj i teškoj kategoriji.

Veliku je pozornost prvog dana privukao meč u teškoj kategoriji u kojem je Evgeny Tishchenko iz Rusije bio bolji od Kubanca Erislandyja Savona. Za razliku od Savona njegove reprezentativne kolege Lopez i Argilagos došli su do zlata u svojim kategorijama. Najmlađi član kubanske reprezentacije Joahnys Argilagos slavio je protiv  ruskog boksača Vasilija Egorova u finalu polumuha kategorije dok je Arlen Lopez u srednoj kategoriji porazio Uzbekistanca Bektemira Melikuzieva.

Irac Michael Conlan je završio na podu u trećoj rundi meča s Murodjonom Akhmadalievim u finalu bantam kategorije, ali ipak je osvojio zlato i postao prvi Irac s naslovom svjetskog amaterskog prvaka.

Naslovu europskog prvaka Rus Vitaly Dunaytsev pridodao je i svjetski u poluvelter kategoriji nakon pobjede protiv Uzbekistanca Fazliddina Gaibnazarova.

Svjetsko boksačko prvenstvo završava danas (četvrtak, 15. listopada).

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI