Šokantne brojke: May/McG meč piratski gledali milijuni gledatelja

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 29.08.2017 10:52h Autor:

Ilustracija

Kada organizirate ovako veliki event kao što su to učinili Floyd Mayweather i Conor McGregor proteklog vikenda u Las Vegasu, morate se pomiriti s činjenicom da će dio ljudi vaš proizvod gledati ilegalno. Ili da će ga pratiti putem nekog ilegalnog “streama” ili da će ga kasnije skinuti s nekog “torrenta” i pogledati na svom računalu. I naravno za to neće ništa platiti.

No, prve brojke koje je objavila tvrtka Irdeto, koja se bavi upravo ovakvim statističkim podacima, su šokantne. Ilegalni “stream” mega meča iz Las Vegasa se emitirao na čak 239 izvora, a oni su stigli od nekih dobro poznatih “online stream providera” čiji su serveri nedostupni američkim vlastima. Meč je ilegalno emitiran i na poznatim servisima poput Facebooka, YouTubea, Periscopea i Twitcha pa je ukupna brojka onih koji su ga ilegalno pogledali gotovo tri milijuna (2.93).

To naravno nije jedini problem s kojim su se organizatori meča susreli. Odmah nakon što je priredba završila dvoboj je preko razno raznih torrenta samo u prvih nekoliko sati skinut 445 tisuća puta.

Zaključak je da su i Mayweather i McGregor mogli zaraditi znatno više novca nego što su to učinili.

Službene brojke PPV prodaje još uvijek nisu poznate. Neki mediji špekuliraju s 4.7 milijuna prodanih PPV-ova što bi značilo da je skinut rekord dvoboja Mayweather vs. Pacquiao (4.4.), a drugi tvrde da je prodano “tek” 2.6 milijuna. Za službene brojke ćemo ipak morati pričekati još nekoliko dana.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI