Slavni sudac Cortez: Morao sam razdvajati McGregora i Malignaggija, sparing je bio izvan kontrole

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 01.08.2017 18:40h Autor:

Joe Cortez

Britanski The Sun piše kako je slavni boksački sudac Joe Cortez morao razdvajati Conora McGregora i bivšeg svjetskog boksačkog prvaka Paulieja Malignaggija nakon što se stvar na sparingu malo previše “zahuktala”, a dvojac “se zakrvio”.

Malignaggi nakon nekoliko sparinga s Conorom: Sada poštujem McGregora!

Cortez je angažiran od strane McGregorovog tima kako bi UFC prvaka podučio svim boksačkim pravilima i trikovima. S obzirom da McGregor nikada nije bio u boksačkom ringu, a pogotovo ne onom profesionalnom, njegovi treneri su procijenili da ništa ne treba prepustiti slučaju. Pa su platili poznatog suca Corteza.

“Bilo je stvarno, morao sam uletiti između njih i reći im ‘dečki, malo ste izvan kontrole, morate zaustaviti ovo’. Znate, postali su malo previše divlji tijekom sparinga”, rekao je Cortez i dodao:

“Čvrsto se spariralo, išlo se u kost i ja sam morao prekinuti akciju, kao da se radi o stvarnom meču. Previše su se držali i pokušavali su na sve načine udariti jedan drugoga. Tako da sam pozvao vrijeme i rekao sam im da moraju prestati odmah s takvim stvarima. Htio sam čistu, ali snažnu borbu te sam od njih tražio da se ponašaju kao sportaši.”

Podsjećemo kako je McGregor angažirao bivšeg svjetskog prvaka upravo radi “trash talka” koji je Malignaggi odradio na račun UFC prvaka kada je ovaj prvotno dobio boksačku licencu. Malignaggi ga je javno ismijavao, a kasnije je priznao da se i sam želio ugurati u super meč protiv McGregora.

Govoreći za Sky Sports, Malignaggi je potvrdio svoje riječi od prije nekoliko dana te ponavlja da “danas poštuje Irca i njegov boks mnogo više nego ranije”.

“Kada vidim njegovu radnu etiku i koliko se ulaže u taj trening kamp, jednostavno moram poštovati Conora McGregora. Gledam ga kako svaki dan zaista naporno trenira i izuzetno je fokusiran da šokira sve i slavi u tom meču”, rekao je Malignaggi u ponedjeljak za Sky Sports te je dodao:

“Kada pričate s Conorom, prvo pomislite da ovaj tip ne vjeruje u svoju pobjedu i da mu je cilj samo zaraditi 100 milijuna dolara. No, kada uđete dublje s njim u razgovor, počinjete shvaćati da ovaj tip zaista vjeruje duboko u svom srcu i za to ima svako pokriće, da će pobijediti. A svaki put kada je netko sumnjao u njegove mogućnosti, on je iznenadio i protivno svim izgledima je pobijedio.”

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI