Skandal: White dao maknuti Helwanija s Mayweather/McGregor turneje!

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 12.07.2017 12:21h Autor:

Screenshot

Najpoznatiji svjetski MMA novinar, koji je u više navrata i službeno nagrađen upravo u tom svojstvu, Ariel Helwani, neće biti dio svjetske promotivne turneje za meč Floyda Mayweathera i Conora McGregora. Iako je dobio angažman kao komentator iz MMA kuta te je posao trebao obavljati u paru s Brandanom Schaubom, Helwani je prilikom dolaska u Los Angeles obaviješten da od njegovog posla neće biti ništa. Preko noći je ostao bez unosne “gaže”.

Razlog je dugogodišnji anemozitet s predsjednikom UFC-a Danom Whiteom i elitnom svjetskom MMA promocijom. Prema pisanju samog Helwanija, UFC je specifično tražio da se njega makne iz projekta. O svemu je bio obaviješten tek kada je stigao u Los Angeles gdje je doputovao iz New Yorka gdje živi i radi.

Podsjećamo, nakon što je godinama bio omiljeni novinar Dane White, kojem je predsjednik UFC-a nakon svakog eventa “raportirao” o svim zanimljivim i intrigantnim temama, posljednjih godina odnos dva MMA aktera je najprije splasnuo da bi zatim postali najžešći suparnici.

Helwani je u svojoj emisiji The MMA Hour sve češće kritizirao UFC te se  u posljednje vrijeme izdvojio kao najžešći kritičar gotovo svega što UFC radi, kao i smijera u kojem kompanija ide. Sve je kulminiralo uoči UFC-a 200 prošle godine kada je Helwani pretekao UFC te je ekskluzivno objavio informaciju o povratku Brocka Lesnara. UFC ga je radi toga izbacio iz dvorane (tijekom eventa) te su mu uskraćene akreditacije za naredne priredbe. Zabrana je ipak ukinuta nešto kasnije nakon pritiska javnosti i medija.

Ipak, odnos Whitea i Helwanija više nikada nije bio niti približno blizak kao ranije. Dapače, upravo je Helwanijeva emisija “The MMA” Hour posljednjih mjeseci postala svojevrsno okupljanje nezadovoljnih UFC-ovaca koji sada imaju medijski eter u kojem mogu kritizirati svog poslodavca. Stoga i nije previše čudno da se White usprotivio Helwanijevom angažmanu oko meča i svjetske turneje “Mayweather vs. McGregor”.

“Ne radim više za SHO SPorts na May/Mac turneji. Sada sam saznao da je UFC specifično tražio da me se makne. Jako sam razočaran”, napisao je Helwani na svom službenom Twitteru dok je na Instagramu dodao da “ne ide nigdje”.

Ispod objave nezadovoljni i razočarani MMA fanovi su žestoko kritizirali novi autokratski potez Whitea i UFC-a. To i ne čudi s obzirom da ovaj novinar uživa ogromnu popularnost kod borilačkih fanova.

 

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI