Simon Rutz napao K-1 zbog dugova i “prevarantskog poslovanja”

K1 / Boks 31.05.2011 09:12h Autor:

Simon Rutz

K-1 je zakazao povratnički event za mjesec lipan, no problemi i dalje ne prestaju.

Problemi za japansku kick boksing organizaciju K-1 ne prestaju, dapače, čini se da donedavno najjača svjetska pozornica,  kada je u pitanju ovaj sport, ima sve više problema i neprijatelja. Posljednji skandal koji ju potresa je vezan uz poslovni odnos s nizozemskom promocijom “It’s Showtime”. K-1 je dužan oko 400 tisuća dolara borcima koji imaju ugovor sa It’s Showtimeom, a predsjednik Sadaharu Tanikawa je navodno zvao borce i prijetio im ukoliko nastupaju izvan njegovog ringa.

Giorgio Petrosyan, Tyrone Spong, Hesdy Gerges, Daniel Ghita i Melvin Manhoef, samo su neka od imena koja imaju potraživanja od K-1 organizacije. Predsjednik It’s Showtimea, Simon Rutz, tvrdi da su to samo neki od dužnika i da mnogi drugi borci potražuju svoj novac za već odrađene dvoboje. U izjavi poslanoj medijima, Rutz se obrušio na K-1 organizaciju što ne čudi, ako se zna da je njegov cilj skorašnje preuzimanje japanske kick boksing scene. It’s Showtime je nedavno sklopio partnerstvo s japanskom promocijom REBELS, a cilj je zajednička organizacija eventa pod etiketom “It’s Showtime Japan”.

“Oduvijek smo bili lojalni K-1 organizaciji, no posljednjih godina ona se vodi na amaterski, a pomalo i prevarantski način. Borci primaju pozive od gospodina Tanikawe koji im prijeti ukoliko budu nastupali na It’s Showtime Japan eventu. Čuli smo kako Dream i K-1 žele organizirati čitav niz manjih turnira, no to nije moguće ako prije ne plate sve dugove borcima koje već imaju. Ukoliko se pojavi investitor koji je spreman dati novac K-1 organizaciji, nadamo se da će gospodin Tanikawa prvo otići na menadžerski tečaj, inače bi se moglo dogoditi da sav novac jako brzo ispari”, međuostalim je napisao u svojoj izjavi Rutz.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI